Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Pelicans leipoi älykiekkoa Ilveksen kustannuksella ja varmisti pudotuspelipaikkansa

Liigan älykiekkohanke eteni perjantaina ottelutestiin. Pelicans sai kiekon alkulämmittelyssä ensimmäisen kerran pyöriteltäväkseen, Ilves oli mukana alkuviikon sokkotestissä. Pelicansille ilmeisesti älykiekon leipominen sopi paremmin, sillä lahtelaiset nakuttivat viisi osumaa Ilves-maaliin ja varmistivat pudotuspelipaikkansa.

Janne Juvonen, Pelicans-molari
Janne Juvonen, Pelicansin maalivahti (arkistokuva). Kuva: Tomi Hänninen
Sari Sirkkiä-Jarva
Avaa Yle-sovelluksessa

Pelicans-maalivahti Janne Juvonen torjui 37 Ilves-laukausta, nuori maalivahti oli havaitsevinaan kiekossa eroja jo alkulämmittelyn aikana.

- Aika lailla se oli samanlainen, ehkä kovempi ja liukkaampi. Mailan kanssa kokeilin alussa, kiekko tuntui kovemmalta mutta kyllä siihen tottui, Juvonen kuvasi.

Juvonen iloitsi varmistuneesta pudotuspelipaikasta. Pelicansin kauteen on mahtunut monen värisiä vaiheita ja Lahdessa odotetaan vielä hyvin alkanutta runkosarjan loppukiriä.

- Nyt se (pudotuspelipaikka) taisi varmistua, vielä pystytään nostamaan sijoitusta, että saataisiin kotietu.

- Sitä ollaan haettu koko kausi, välillä ollut vaikeampaa. Nyt kun on tärkeät pelit edessä, on parannettu peliä, Juvonen arvosti.

Ilves-ranka katkesi kolmannesta

Ilveksen päävalmentaja Kari Heikkilä antoi arvoa vastustajan osumille. Kolme maalia, kolme laadukasta laukausta ja siihen meni Ilveksen peli, Heikkilä pohti lehdistölle.

Joonas Vihko onnistui ainoana maalinteossa Pelicansia vastaan. Menetetyistä pudotuspeleistä tai tappioista huolimatta pelimoraalia pitää löytyä jatkossakin, Vihko muistutti.

- Itsestä tuntui, että taisteltiin pelissä, mutta kaveri teki maalit.

- Äijät pelaavat työpaikoistaan, näyttöjä pitää antaa. En itsekään halua istua penkin päässä, mieluummin olen kentällä ja yritän voittaa näitä pelejä, Joonas Vihko jatkoi.

Vihko ei ole omien sanojensa mukaan bongannut älykiekosta eroa tavalliseen kumilätkään. Ilveksen treeneissä tehdyssä sokkotestissä oli mukana seitsemän seurantasirulla varustettua kiekkoa, eikä joukkue onnistunut löytämään yhtään erikoiskiekkoa tavallisten kiekkojen seasta.

Kokeilusta saatavia tietoja Vihko odottaa mielenkiinnolla. Pelicans-ottelustakin voisi löytyä analysoitavaa.

- Maalille menoa voisi tutkia, ollaanko pyöritty kulmissa vai pelin sisällä, se voisi olla mielenkiintoista nähdä, missä todellisuudessa oltiin, Vihko pohdiskeli.

Suosittelemme