Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Pääterveysaseman laboratorio vaatii kohta ajanvarauksen Hämeenlinnassa

Ilman ajanvarausta tapahtuva näytteenotto keskitetään Hämeenlinnassa kaupunkialueella Kanta-Hämeen keskussairaalan laboratorioon.

Verikoeputkia telineessä
Kuva: Ville Hakonen / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeenlinnan pääterveysaseman laboratorio Viipurintiellä siirtyy palvelemaan toukokuusta lähtien ainoastaan ajanvarauksella. Laboratorioajan voi varata joko netistä tai soittamalla.

Vuoronumerolla ilman ajanvarausta tapahtuva näytteenotto keskitetään Hämeenlinnan kaupunkialueella arkisin Kanta-Hämeen keskussairaalan laboratorioon, missä näytteitä otetaan kello 7.15-14.45.

Hämeenlinnan Terveyspalveluista kerrotaan, että pääterveysaseman laboratoriossa voi asioida poikkeuksellisesti vuoronumerolla, jos hoitoyksikkö on pyytänyt tutkimukset päivystyksenä, jos asiakas hakee tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palauttaa näytteitä.

Myös Marevan-lääkitystä käyttävät voivat tulla INR-kontrolliin pääterveysaseman laboratorioon ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin kello 12-14. Tämä asia koskee vain INR-kontrollit, ei muita verikokeita tai sydänfilmiä, muistutetaan Terveyspalveluista.

Suosittelemme