Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Finavia myy aluelennonjohdon tiloja, vaikkei päätöstä lopusta ole tehty – kansanedustajilta kirjallinen kysymys

Finavia on myymässä alueellisen lennonjohdon käytössä olevia tiloja Tampereella. Myynti-ilmoituksessa kerrotaan, että vuokralainen on tiloissa vain vuoden 2018 loppuun asti. Virallinen päätös aluelennonjohdon tulevaisuudesta tehdään kuitenkin vasta vuonna 2018.

Suomen aluelennonjohdon kyltti ja talo Tampereella.
Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Mari Siltanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Finavia on myymässä Tampereen aluelennonjohdon tiloja. Päätöstä aluelennonjohdon lopettamisesta ei ole kuitenkaan tehty. Seitsemän pirkanmaalaista kansanedustajaa onkin lähettänyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen siitä, onko Finavia toiminut valtio-omisteisena yhtiönä luotettavasti.

Aluelennonjohdon siirtämisestä pääkaupunkiseudulle on puhuttu jo vuosien ajan. Vuonna 2014 Finavia ja Suomen Lennonjohtajien Yhdistys allekirjoittivat sopimuksen, jonka mukaan päätös mahdollisesta siirrosta tehdään vasta vuonna 2018. Sopimuksessa myös taataan töiden jatkuvan, vaikka Tampereelta alueellinen lennonjohto loppuisikin.

Finavia on nyt kuitenkin myymässä Tampereen aluelennonjohdon tiloja. Myyntitekstissä kerrotaan, että puolustuksellisiin tarkoituksiin rakennetuissa tiloissa olisi vuokralainen vuoden 2018 loppuun asti. Tästä eteenpäin tilat olisivat kokonaan ostajan käytössä.

Kansanedustajien asianomaiselle ministerille osoittama kysymys:

”Miten on mahdollista, että tilat ilmoitetaan vapautuvaksi kokonaan ostajan käyttöön, kun lopullinen päätös aluelennonjohdon siirtämättä jättämisestä tai siirrosta tehdään sovitusti 2018? Toimiiko Finavia Oyj valtio-omisteisena yhtiönä sopimusyhteiskunnan mukaisesti ja luotettavasti? Rikkooko kohteen julkinen myynti-ilmoitus netissä salassapitovelvollisuuteen liittyviä asioita maanpuolustuksen ja turvallisuuden kannalta?”

Kirjallisen kysymyksen ovat allekirjoittaneet kansanedustajat Pauli Kiuru (kok.), Arto Satonen (kok.), Sami Savio (ps.), Lea Mäkipää (ps.), Sari Tanus (kd.), Sofia Vikman (kok.) ja Ilmari Nurminen (sd.).

Suosittelemme