Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Hei ninja, nyt olisi töitä tarjolla Japanissa

Aichin prefektuuri palkkaa ninjoja kokopäivätyöhön esiintymään turisteille. Hakijoilta vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa, notkeutta, esiintymiskykyä ja puhelahjoja.

Kuusi ninjaa. Osalla miekat, osa hyppää ilmaan
Kuva: Aichin prefektuuri
Mikko Leppänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Japanin keskiosassa sijaitseva Aichin prefektuuri etsii kuutta ninjaa työsuhteeseen edistämään turismia. Aichi tunnetaan historiallisesta Nagoyan linnasta.

Feodaaliajan ninjat olivat palkkasotilaina toimivia taistelulajien mestareita. He olivat erikoistuneet salamurhiin, vakoiluun, sabotaaseihin sekä sissisodankäyntiin.

Ninjat hoitivat "likaisia töitä", jotka eivät sopineet tiukkoja kunniasääntöjä noudattaville, eurooppalaisia ritareita vastaaville samurai-eliittisotilaille, kirjoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Luvassa akrobatiaa ja pr-hommia

Aichin prefektuurin turismiyksikön edustaja Satoshi Adachi kertoi uutistoimisto AFP:lle, että palkattavien ninjojen tehtävänä on esittää akrobaattitemppuja ja tanssiliikkeitä sekä heitellä shuriken-heittotähtiä ja poseerata valokuvissa turistien kanssa.

Prefektuuri solmii valittujen ninjojen kanssa vuoden määräaikaiset työsopimukset. Heille maksetaan palkkaa 180 000 jeniä eli noin 1 430 euroa kuukaudessa. Lisäksi palkan päälle voi saada bonuksia.

Adachin mukaan on toivottavaa, että hakijat osaavat japanin kieltä. Se ei kuitenkaan ole pakollista, koska ninjaseurue esiintyy toisinaan englanniksi.

Siksi myös japanin kieltä taitamattomat, intohimoisesti historiaan ja turismiin suhtautuvat ihmiset voivat hyvin hakea tehtävään.

BBC:n mukaan ninjojen tehtävänä on myös tehdä pr-töitä televisiossa ja radiossa. Työhön etsitäänkin ihmisiä, jotka nauttivat huomion kohteena olemisesta, vaikka he ovat salamyhkäisiä ninjoja.

– Meidän ninjojemme pitää olla hyviä puhumaan, jotta he voivat edistää turismia, Adachi sanoo.

Vain täysi-ikäiset hyväksytään

Hakijoiden tulee olla 18-vuotiaita tai vanhempia. Hakijan sukupuolella tai kansallisuudella ei ole väliä. Tehtävään valituille järjestetään kuukauden pituinen koulutus huhtikuussa.

Aichin prefektuuri ottaa hakemuksia vastaan maaliskuun 22. päivään saakka.

Ninjoja käytetään myös Igan kaupungin markkinoinnissa. Iga oli 1400-luvulta lähtien yksi ninjojen harjoittaman ninjutsu-sotataidon keskuksista. Nykyisin kaupungissa toimii ninjamuseo.

Japani pyrkii houkuttelemaan lisää turisteja maahan ennen vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisia.

Suosittelemme