Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Moottorin pyöräänsä piilottanutta belgialaista uhkasi elinikäinen kilpailukielto - lopettaa 19-vuotiaana

Femke van den Driesschen pyöräilyura päättyy historialliseen skandaaliin. Belgialainen kärähti MM-kisoissa tammikuussa.

Femke van den Driessche cyclo-crossin MM-kisoissa.
Kuva: AOP
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Belgialainen Femke van den Driessche lopettaa uransa pyöräilyssä vain 19-vuotiaana. Nainen nousi otsikoihin tammikuussa cyclo-crossin MM-kisoissa, kun hän jäi kiinni niin sanotusta mekaanisesta dopingista.

Van den Driessche oli kisan suosikkeja alle 23-vuotiaiden sarjassa, mutta sijoittui kotimaansa maisemissa vasta 11:nneksi. Kisan jälkeen hänen pyöränsä rungosta löydettiin piilotettu moottori.

Belgialaisen piti tulla tänään Kansainvälisen pyöräilyliiton (UCI) kuultavaksi asiasta. Hän julkaisi kuitenkin tiedotteen, jonka mukaan ura päättyy.

- Neuvoteltuani asianajajien ja perheeni kanssa olen päättänyt vetää puolustukseni prosessista. Olen päättänyt lopettaa cyclo-crossin, van den Driessche sanoo Cyclingtips-sivuston mukaan.

Belgialaislehdistön mukaan UCI:n kurinpitokomitea olisi ajanut pyöräilijälle elinikäistä kilpailukieltoa ja 50 000 euron sakkoja. Asia käsiteltäisiin Sveitsissä ja van den Driessche vetoaa korkeisiin kuluihin.

- Kustannukset olisivat minulle liian korkeat. Vapauttava tuomio ei ole mahdollinen sillä pyörä löydettiin minun varikkoalueeltani.

Van den Driessche kommentoi tammikuun MM-kisojen tapahtumia sunnuntaina belgialaiselle VTM Nieuws -kanavalle. Hänen mukaansa tarkastajat olisivat erehtyneet pyöristä maaliintulon jälkeen.

- Haluan jatkaa elämääni rauhassa ja toivon, että jokainen ymmärtää tämän ja kunnioittaa sitä.

Korjaus 14.3.2016 kello 19.57: Moottori löytyi pyörän rungosta, ei satulan alta.

Suosittelemme