Hyppää sisältöön

Papinniemen leirintäalueen uusi yrittäjä pistää tuulemaan

Papinniemen Matkailun Niko Hälvä suunnittelee uusien mökkien ja rantasaunan rakentamista. Pyhäjärven rannalla sijaitsevasta kesäparatiisista tehdään nykyistä monipuolisempi vapaa-ajan viettopaikka.

Kuva: YLE Etelä-Karjala

Kuutostien varressa Parikkalassa toimivan Iloisen Pässin maalaispuodin omistaja Niko Hälvä laajentaa yritystoimintaansa.

Hälvän omistama Papinniemen Matkailu Oy osti ensin Uukuniemellä sijaitsevan Papinniemen leirintäalueen rakennukset. Vastikään yritys vuokrasi leirintäalueen 6,6 hehtaarin maa-alueen Parikkalan kunnalta. Leirintäalueen vuokra-aika on 25 vuotta.

Ensin tehdään remontteja, sitten rakennetaan uutta

Hälvä aloittaa vanhojen mökkien remontoinnin pikapuoliin.

Leirintäalueella on kahdeksan rantamökkiä, 30 asuntovaunupaikkaa ja viisi vuotta sitten valmistunut päärakennus, missä Papinniemen asiakkaat voivat valmistaa ruokansa ja käydä pesulla.

Harvasta paikasta saa biisoniburgereita. Meiltä saa!

Niko Hälvä

Ensimmäisen sesongin jälkeen on uudisrakentamisen vuoro. Papinniemen leirintäalueella on viime kesinä yöpynyt noin 5 000 asiakasta. Hälvä uskoo asiakasmäärän kasvavan sitä mukaa kuin palvelut paranevat.

– Rakennamme uuden rantasaunan ympärivuotiseen käyttöön. Saunan yhteyteen tulee myös majoitustiloja, kertoo Hälvä.

Kahden vuoden suunnitelmiin kuuluu myös kolmen talviasuttavan mökin rakentaminen.

Pääsiäislauantaina pilkitään

– Kahvila-ravintolahan Papinniemessä on jo valmiina. Alamme myydä lähi- ja luomuruokaa, ja avaamme myös pienen maalaispuodin, kertoo Hälvä.

Papinniemen leirintäalueen avajaisia vietetään toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Varaslähtö kesään otetaan pääsiäislauantaina, jolloin Papinniemessä järjestetään pilkkikisat.

Suosittelemme sinulle