Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Susijengin takamies uskoo Partizanin mestaruusmahdollisuuksiin

Susijengin takamies Jamar Wilson pelaa vahvaa kautta serbialaisessa suurseurassa Partizanissa. Viime viikolla Wilson merkkautti seurahistorian uuden piste-ennätyksen ja muutenkin joukkue on ollut vahvassa vireessä.

Jamar Wilson
Kuva: Yle
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Susijengin takamies Jamar Wilson pelaa vahvaa kautta serbialaisessa suurseurassa Partizanissa. Viime viikolla Wilson merkkautti seurahistorian uuden piste-ennätyksen ja muutenkin joukkue on ollut vahvassa vireessä.

Partizanin taival Adrianmeren ABA-liigassa päättyi viime viikolla, kun se jäi runkosarjassa viidenneksi ja näin ulos neljän parhaan joukkueen pudotuspeleistä. Partizanin kausi oli kuitenkin nousujohteinen ja yksi syy siihen oli marraskuussa joukkueen riveihin siirtynyt Wilson.

ABA-liigan päätöspelissä Wilson pussitti peräti 42 pistettä Olimpija Ljubljanaa vastaan ja se on samalla Partizanin seurahistorian korkein pistemäärä yhdessä ottelussa.

- Kausi oli ihan hyvä. Kun tulin tänne, niin taisimme olla toiseksi viimeisinä. Pystyimme nousemaan aina viidenneksi asti. Viimeiset reilut pari kuukautta uuden päävalmentajan alaisuudessa olemme pelanneet todella hyvin. Viimeisen kuukauden aikana olemme voittaneet kaksi Euroliiga top-16 -joukkuetta ja toisen niistä kahdesti. Olemme olleet hyvässä vireessä, Wilson kertaa.

Wilson loukkasi ranteensa viime kesän EM-kisoissa ja kuntoutti sitä syksyn ajan. Joukkueen valmistautuminen jäi lyhyeksi, kun kokoonpano eli, mutta hiljalleen palaset ovat alkaneet loksahdella kohdilleen.

- En ollut valmistautumiskaudella mukana ja aika moni meistä missasi sen. Kestää hetki ennen kuin joukkue kasvaa yhteen. Aloimme työskennellä kehittyäksemme ja jokainen, joka näkee meidän pelaavan nyt, huomaa meidän kehittyvän jatkuvasti. Olemme tottuneet toisiimme ja olemme oppineet tuntemaan toisemme sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, ja teemme töitä toistemme eteen.

Talousvaikeudet muuttivat nokkimisjärjestystä

Partizan on vuonna 2006 perustetun Serbian SuperLigan menestynein seura. Se on voittanut mestaruuden peräti seitsemästi ja on myös puolustava mestari.

Partizania kohtasivat viime kauden jälkeen kuitenkin talousvaikeudet ja joukkue jouduttiin kasaamaan uudestaan ja paikallisvastustaja Punainen tähti on ottanut etulyöntiaseman Serbiassa.

Partizan on pudonnut maan nokkimisjärjestyksessä kolmanneksi, kun vahvaa kautta pelaava Mega Basket on noussut haastamaan perinteisen voimakaksikon. Euroliigassa vahvasti pelannut Punainen tähti on kuitenkin edelleen suurin ennakkosuosikki mestariksi, jahka SuperLiga käynnistyy parin viikon päästä.

- Emme halua mennä asioiden edelle, mutta mielestäni meillä on hyvä mahdollisuus. Meillä on taistelutahtoa, jota tarvitaan. Luonnollisesti menemme pelin kerrallaan ja Punainen tähti on pelannut erinomaisesti Euroliigassa ja todistanut kovuutensa. Meidän täytyy vain varmistaa, että pystymme parhaimpaamme eikä altavastaajan asema ole välttämättä huono asia.

- Kun olemme parhaimmillamme, niin vastustajien on hyvin vaikea pysäyttää meitä, muistuttaa Wilson.

Suosittelemme