Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Bayern toipui Juventuksen shokkialusta

Juventuksen ja Bayernin avausosa Mestarien liigan neljännesvälierissä päättyi 2-2-lukemiin Italiassa. Tasapeli ja kaksi tehtyä vierasmaalia piti olla iso etulyöntiasema saksalaisille

Thomas Müller nosti Bayernin jatkoajalle ottelun viime minuuteilla.
Bayern München nousi Juventuksen otteesta jatkoaikavoittoon. Kuva: EPA
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Juventus kaatoi Bayernin niskaan kylmää vettä vain viiden minuutin pelin jälkeen. David Alaba sortui junnumaiseen kosketukseen puolustustehtävissä ja ranskalainen Paul Pogba pääsi viimeistelemään keskisektorilta pallon saksalaisten verkkoon kahden Bayern-pelaajan välistä. Alaban sähläystilanteessa vastaan tullut maalivahti Manuel Neuer oli lopulta myös tilanteesta pahasti ulkona.

Ennen puolen tunnin rajapyykkiä Juventus järkytti entisestään Bayernia.

Álvaro Morata sai pallon oman puolustusalueen puolikentässä ja lähti hurjaan pystyjuoksuun, kikkaili matkalla muutaman punapaidan ohi ja syötti vastaiskun päätteeksi tekopaikan Juan Cuadradolle, jolla oli vielä malttia huijata valevedolla yksi Bayernin puolustaja ennen kuin pyssytti pelivälineen etukulmaan ohi voimattoman Neuerin.

Juventuksen 2-0-vierasosuma syntyi kolumbilaisen jäätävästä viimeistelystä, mutta 23-vuotiaan espanjalaisen, entisen Real Madrid-kärjen esityö oli fantastista tasoa.

Toisella puoliajalla pelin henki oli se, että Juventus joutui valumaan melkoiseen puolustustaisteluun. Bayern vyörytti hyökkäyksiään, kunnes Douglas Costan keskityksestä Robert Lewandowski puski lähietäisyydeltä 1-2-kavennuksen 73. minuutilla.

Saksalaisten maalitykki Thomas Müller nosti ensimmäisellä tuomarin antamalla lisäminuutilla Bayernin 2-2:een. Vaihtomies Kingsley Coman keskitti jälleen oikealta ja tälläkin kertaa puskumaali oli liikaa Juventukselle.

Jatkoajan toisella puoliskolla Bayernin sankarin viittaan tarrasi kiinni Thiago Alcántara. Hän käytti pallon hetkeksi Müllerillä ja laukoi saamansa seinäsyötön jälkeen 3-2-johtomaalin. Heti perään Coman - Bayernin 19-vuotias ranskalainen - päätti vastaiskun vasemman jalan tarkkaan kutiin, joka muutti loppunumerot 4-2:een.

Mestarien liigan puolivälieräparien arvonta suorana Yle Areenassa perjantaina 18. maaliskuuta klo 12.55.

Suosittelemme