Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Viskipuolue merkittiin puoluerekisteriin

Tuore puolue harkitsee nimensä vaihtamista lähitulevaisuudessa tehdäkseen selväksi, että Suomessa on paljon muutakin uudistettavaa kuin alkoholipolitiikka.

Viskipuolueen hallitus vasemmalta Riku Hyytiäinen, Juhani Kähärä, Tuomas Tiainen, Tuomas Jaanu.
Viskipuolueen hallitus: Riku Hyytiäinen, Juhani Kähärä, Tuomas Tiainen ja Tuomas Jaanu. Kuva: Viskipuolue
Annette Blencowe
Avaa Yle-sovelluksessa

Puoluerekisteriin on lisätty uusi puolue nimeltään Kansallinen Viskipuolue, tiedottaa oikeusministeriö. Viskipuolue on yhdestoista puoluerekisteriin merkitty puolue.

Puoluerekisteriin pääsee yhdistys, joka onnistuu keräämään 5 000 kannattajakorttia.

Nimi on ihan harkittu markkinointikikka.

Tuomas Tiainen

– Keräsimme kortteja sieltä, mistä niitä saa eli siellä, missä ihmisiä liikkuu. Erilaisista tapahtumista ja Helsingin keskustassa keräyspisteiden avulla...Viskiä myös tarjoiltiin. Se oli meidän houkutin, Viskipuolueen varapuheenjohtaja Tuomas Tiainen kertoo.

Viskipuolue kertoo nettisivuillaan vastustavansa turhaa sääntelyä, holhousta ja byrokratiaa. Puolueen nettisivuilla julkaistun tiedotteen mukaan kyseessä ei ole mikään yhden asian puolue, ja puolue harkitseekin lähitulevaisuudessa nimensä vaihtamista tehdäkseen selväksi, että maassa on paljon muutakin uudistettavaa kuin alkoholipolitiikka.

– Nimi on ihan harkittu markkinointikikka, Tiainen myöntää.

Nimenmuutoksesta päättää puoluekokous loppukeväästä.

– Pöydällä on ollut vaihtoehtoja, esimerkiksi liberaalipuolue, mutta siitä en voi tietenkään sanoa mitään. Kokous sen päättää, jos sitä ylipäätään vaihdetaan, Tiainen sanoo.

Hänen mukaansa puolue haluaa edistää tieteeseen ja tutkimustietoon perustuvaa päätöksentekoa ja alentaa työn verotusta.

– Kilpailukykysopimuksen vesityttyä ja maan eturyhmien riidellessä siitä kuka saa, ja kenelle annetaan, Suomen tulevaisuus näyttää todella huolestuttavalta. Koska nykyiset eduskuntapuolueet ovat kykenemättömiä ajamaan tämän maan kokonaisetua, perustimme Viskipuolueen, selittää puolueen puheenjohtaja Juhani Kähärä puolueen tiedotteessa.

Viskipuolue aikoo osallistua seuraaviin kunnallisvaaleihin koko maassa, ja etsii nyt listoilleen ihmisiä.

Suosittelemme sinulle