Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2015 parhaat elokuvat ja näyttelijät

Vuoden parhaana elokuvana palkittiin Miekkailija. Parhaan naispääosan palkinnon sai Krista Kosonen ja parhaan miespääosan Tommi Korpela.

Jussigaala 2016
Kuva: Yle
Saara Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotimaisen elokuvamaailman parhaat palkittiin lauantaina Jussi-gaalassa. Vuoden parhaan elokuvan Jussin voittivat Miekkailijan tuottajat Kai Nordberg ja Kaarle Aho. Sen kuvauksesta palkittiin Tuomo Hutri. Tuotanto on Making Movies Oy:n. Elokuvan on ohjannut Klaus Härö.

Aleksi Salmenperä palkittiin parhaasta ohjauksesta. Salmenperä ohjasi elokuvan Häiriötekijä.

Vuoden parhaana naispääosan palkinnon sai Krista Kosonen elokuvasta Kätilö. Jussi-palkinto on Kososen ensimmäinen. Hän sai Kätilö-elokuvasta parhaan naispääosannäyttelijän palkinnon myös Shanghain kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Kätilön on tuottanut Solar Films.

Parhaan miespääosan palkinnon sai Tommi Korpela elokuvasta Häiriötekijä. Korpela nousi Lasse Pöystin ja Tauno Palon kanssa samaan sarjaan. He kaikki ovat saanet Jussin kolme kertaa.

Elämäntyöstä palkittiin Betoni-Jussilla Kari Sohlberg.

Parhaan naissivuosan palkinnon Jussi-gaalassa voitti Mari Rantasila elokuvasta Henkesi edestä. Tuotanto on Vertigo Productionin. Parhaan miessivuosan Jussin sai Pirkka-Pekka Petelius elokuvasta Kätilö.  

Parhaan dokumentin Jussin sai Ville Suhonen elokuvasta_ Ompelijatar_. Illume Oy:n tuottama elokuva esitetään uusintana Ylen Dokumenttiprojektissa 20.3.2016.

Parhaan leikkauksen Jussin sai Samu Heikkilä elokuvasta Häiriötekijä.

Parhaan musiikin Jussin voitti Pan Sonic eli Mika Vainio ja Ilpo Väisänen dokumenttielokuvasta Atomin paluu. Tuotanto on Kinotar Oy:n. Atomin paluu esitetään Yle TV1 -kanavan Dokumenttiprojektissa 25.4.2016.

Parhaasta äänisuunnittelusta palkittiin Timo Anttila ja Tuomas Seppänen elokuvasta Big Game. Kyseessä on Subzero Film Entertainmentin tuottama toimintaseikkailu.

Lavastuksen Jussi-palkinto meni Otso Linnalaaksolle elokuvasta Armi elää!. Samasta elokuvasta tuli parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinto Karoliina Lindgrenille.

Jussi-patsaan parhaasta maskeeraussuunnittelusta voitti Lovemilla-elokuvasta Salla Yli-Luopa. Ylen palkitun #lovemilla-nuortensarjan pohjalta tehty elokuva esitetään Yle TV2 -kanavalla 5. toukokuuta. Tuotanto on It's Alive Films.

Mika Kaurismäen elokuvan, Tyttökuninkaan, pukusuunnittelusta palkittiin Marjatta Nissinen. Tuotanto on Marianna Films.

Yleisön suosikkielokuva oli Taneli Mustosen ohjaama ja käsikirjoittama Luokkakokous. Se oli myös vuoden 2015 katsotuin kotimainen elokuva, katsojia yli 500 000 katsojaa.

Vuonna 2015 yhteensä 39 kotimaista elokuvaa sai ensi-iltansa. Niitä kävi teattereissa katsomassa yli 2,5 miljoonaa ihmistä.     

Yle toimi Jussi-gaalan isäntänä vuosien tauon jälkeen.

Jussi on vuonna 1944 perustettu suomalainen elokuvapalkinto. Jussi-patsaat jaetaan vuosittain parhaista saavutuksista kotimaisen elokuvan parissa. Jussit jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry.

Suosittelemme