Hyppää sisältöön

Euroopan koripalloon uusi huippusarja - Mestarien liigan pelisysteemi julki

Koripallon Mestarien liiga ja sen pelitapa julkistettiin maanantaina Pariisissa. Uutta sarjaa ja sen karsintoja tulee pelaamaan yhteensä 56 joukkuetta eri puolilta Eurooppaa.

Kuva: Tomi Hänninen
Suvi Hakkarainen

Kansainvälisen koripalloliitto Fiban alainen koripallon Mestarien liiga ja sen pelisysteemi julkaistiin maanantaina Pariisissa. Sarja käynnistyy tulevalla kaudella 2016-17 ja sitä pelaa 32 joukkuetta. Joukkueista 24 valitaan suoraan lohkovaiheeseen ja loput kahdeksan saavat paikkansa karsintojen kautta. Karsintoihin osallistuu 24 joukkuetta.

Suoran paikan lohkovaiheeseen saavat joukkueet Belgiasta, Tshekistä, Ranskasta, Saksasta, Kreikasta, Israelista, Italiasta, Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Espanjasta ja Turkista. Sarjapaikat Mestarien liigaan jaetaan kansallisten sarjojen menestyksen perusteella.

Yhteensä liigaa tulee pelaamaan karsinnat mukaanluettuna 56 joukkuetta 30 eri maasta. Kausi käynnistyy karsinnoilla syyskuun lopussa ja mestari on selvillä huhtikuun lopun final four -turnauksen jälkeen.

Osallistuville joukkueille taataan vähintään 100 000 euroa taloudellista tukea sekä lisätuloja kotipelien televisioinnista. Liigan voittaja palkitaan 500 000 eurolla.

Suosittelemme sinulle