Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Myös Brysselin metrossa on räjähtänyt – 20 kuollut, 106 loukkantunut

Belgian flaaminkielinen yleisradioyhtiö VTM:n lähteiden mukaan kymmenen ihmistä olisi kuollut.

Kartta
Vahvistettujen lähteiden mukaan räjähdykset ovat tapahtuneet lentokentällä sekä Maelbeekin metroasemalla. Vahvistamattomien lähteiden mukaan räjähdyksiä olisi kuultu myös kahdella muulla metroasemalla. Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Paula Tapiola
Avaa Yle-sovelluksessa

Metroasemalla Brysselissä on räjähtänyt, kertoo Belgian yleisradioyhtiö RTBF. Sen mukaan räjähdys on tapahtunut Maelbeekin asemalla, joka sijaitsee sadan metrin päässä EU-komission päämajasta.

Metron liikenneyhtiön tiedottaja kertoo, että 20 ihmistä on kuollut ja 106 loukkaantunut räjähdyksessä.

AP:n ja AFP:n toimittajat arvioivat, että haavoittuneita on metroaseman ulkopuolella yli kymmenen. Metroasemalta nousee mustaa savua. Räjähdys tapahtui ruuhka-aikaan kello kahdeksalta paikallista aikaa eli yhdeksältä Suomen aikaan.

Sanomalehti Le Soiron julkaissut kuvan, jossa näkyy täysin tuhoutunut metrovaunu. Lehden tietojen mukaan pelastushenkilökunta yrittää kaivaa uhreja esille metroasemalta.

Kuvakaappaus Le Soir lehdestä.
Kuva: Kuvakaappaus Le Soir lehdestä.

Metroliikenne pysäytettiin räjähdyksen jälkeen Méroden ja Arts-Loin asemien välillä. Puoli yhdeltätoista Suomen aikaa koko metro on suljettu. Yhdeltätoista Suomen aikaa myös raitiovaunu- ja linja-autoliikenne on pysäytetty. Lisäksi Brysselin päärautatieasemat on suljettu.

Ihmisiä kehotetaan pysymään kotona, tai siellä, missä he tällä hetkellä ovat.

Suosittelemme