Hyppää sisältöön

Suomen jalkapallon tuntematon toivo - sopimus La Liga -seuraan

Kanadassa yli kymmenen vuotta asuneella Bakr Abdellaouilla on Suomen, Marokon ja Kanadan kansallisuus.

Kuva: EPA

Suomen kansalaisuuden omaava Bakr Abdellaoui on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Espanjan La Ligassa pelaavan Getafen kanssa. Keskikenttäpelaaja Abdellaoui pelaa ensi kaudella Getafen reservijoukkueessa. Jos pelit kulkevat tarpeeksi hyvin, sieltä on mahdollisuus nousta ykkösjoukkueeseen.

- Toivottavasti pääsen ykkösjoukkueeseen. 18-vuotiaana se olisi aika hurjaa, mutta yritän parhaani, Abdellaoui kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Jo tämän kevään Abdellaoui pelaa seuran nuorten joukkueessa.

18-vuotiaan Abdellaouin äiti on suomalainen ja isä marokkolainen. Bakr Abdellaoui on asunut toistakymmentä vuotta Kanadassa ja hänellä on Kanadan, Suomen ja Marokon kansallisuus.

- Synnyin Suomessa. Kun olin 7-vuotias, muutimme Montrealiin Kanadaan.

- Montrealista valittiin yksi pelaaja leiriryhmään, jossa pelasimme Italiassa Serie B:n joukkueita vastaan. Siellä nähtiin, että minulla on paljon potentiaalia. Minut tuotiin kolmeksi viikoksi Getafeen. He tykkäsivät tosi paljon ja siitä tuli sopimus, Abdellaoui kertoi viime aikojen vaiheista.

Abdellaoui on Suomessa hyvin tuntematon. Hän on asunut Kanadassa eikä ole pelannut nuorten maaotteluita. Abdellaouin ikäluokkaa, 1997 syntyneitä, aiemmin valmentanut Jarkko Wiss kertoi, että tällainen on yleistä.

- On paljon pelaajia, joilla on kaksoiskansalaisuus ja he asuvat ulkomailla. Kuulemme heistä, kun he käyvät kesälomalla Suomessa, Wiss kertoi.

Maajoukkuepelien suhteen nuorella miehellä on siis mahdollisuus valita kolmen maan välillä. Nuorten maaotteluitakaan hän ei ole pelannut missään.

- Kanadassa minun piti yhdessä vaiheessa pelata, mutta sitä ei tapahtunut.

Nuorten maajoukkue-edustuksilla ei toisaalta olisi siinä mielessä väliäkään, että aikuisten maajoukkueessa voi pelata eri maajoukkueessa kuin nuorissa. Mahdollisen tulevan aikuisten maajoukkueen suhteen Abdellaouilla on kaksi suosikkia.

- Suomi ja Marokko. Kanadasta en ole niin kiinnostunut.

Katso Bakr Abdellaouin highlights-video (YouTube (siirryt toiseen palveluun))

Suosittelemme sinulle