Hyppää sisältöön

Finlandia-palkintojen nimet pistettiin uusiksi - Baba Lybeck valitsee kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan

Baba Lybeck, Vuokko Hovatta ja Jörn Donner päättävät tämän vuoden Finlandia-voittajat. Nimimuutoksen myötä ensi marraskuussa ei jaeta enää Tieto-Finlandiaa ja Finlandia Junioria.

Kuva: Suomen Kustannusyhdistys & Suomen Kirjasäätiö
Janne Sundqvist

Finlandia-palkintojen nimet uudistuvat tänä vuonna. Tieto-Finlandian ja Finlandia Junior -palkinnon nimistä poistetaan Tieto- ja Junior-liitteet. Kyseiset palkinnot ovat jatkossa tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto.

Kirjasäätiön mukaan muutoksen syynä on halu korostaa palkintojen ja kirjallisuudenlajien samanarvoisuutta.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkitun valitsee tänä vuonna toimittaja Baba Lybeck. Kuuden romaanin ehdokaslistan valitsee lautakunta, johon kuuluvat toimittaja Juha Roiha, tavaratalon johtaja Päivi Kuntze ja suomentaja Kaijamari Sivill.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian voittajan valitsee näyttelijä, laulaja Vuokko Hovatta. Ehdokaskirjat valitsevat yliopettaja Pekka Vartiainen, taidepedagogi Mervi Riikonen ja toimittaja Ronja Salmi.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon valitsija on tänä vuonna Jörn Donner. Enintään kuusi ehdokasta valitsevaan raatiin kuuluvat toimittaja Anna-Stina Nykänen, professori Kustaa Vilkuna ja kirjastonjohtaja Ulla Nygren.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan 4. marraskuuta, lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian 2. marraskuuta ja tietokirjallisuuden Finlandian 31. lokakuuta.

Kaikkien kolmen Finlandia-palkinnon saajat julkistetaan 24. marraskuuta. Kunkin palkinnon suuruus on 30 000 euroa.

Suosittelemme sinulle