Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kuuden kaupungin aarteenetsintä kannustaa puutarhaharrastukseen

Kuusi kaupunkia houkuttelee kansalaisia kevään ja Vihervuoden kunniaksi ulos aarteenetsintään. Torstaina alkava, kaikille avoin Itupiilo –peli kestää neljä päivää ja se pohjautuu Instagramissa päivittäin saataviin kuvavihjeisiin. Itupelissä ovat mukana Espoo, Jyväskylä, Mikkeli, Pori, Tampere ja Turku.

Itupiilo-aarteita etsitään Espoossa, Jyväskylässä, Mikkelissä, Porissa, Tampereella ja Turussa.
Itupiilo-aarteita etsitään Espoossa, Jyväskylässä, Mikkelissä, Porissa, Tampereella ja Turussa. Kuva: Vihervuosi 2016
Arvo Vuorela
Avaa Yle-sovelluksessa

Kampanjan tarkoituksena on innostaa nuoria aikuisia puutarhaharrastuksen pariin ja samalla houkutella heidät ulos tutkimaan omaa lähiympäristöään. Torstaina 31.3. alkavassa Itupelissä etsitään kasvienviljelyyn liittyviä aarteita kuvavihjeiden perusteella. Ensimmäinen vihje julkaistaan neljältä iltapäivällä Instagramissa tunnuksella @itupiilo.

Aarteita on piilotettu joka päivälle sunnuntaihin asti ja niitä on yhteensä 72. Kätköpaikat on sijoitettu niin, että osallistujat tutustuvat samalla erilaisiin kohteisiin lähiympäristössään.

Nopeimmat aarteenetsijät saavat aloituspaketin ikkuna- tai parvekeviljelyyn. Lisäksi osallistujien kesken arvotaan kaksi pääpalkintoa: viljelylaatikko sekä viherseinä. Lisäksi luvassa on myös pienempiä palkintoja.

Kampanja on osa valtakunnallistaVihervuotta 2016. Itupiilon suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisematutkimuksen opiskelijat. Projektin muut toteuttajat ovat Viherympäristöliitto, Kekkilä ja Kaupunginpuutarhurien seura.

Vihervuoden tarkoituksena on edistää ympäristön viihtyisyyttä ja sitä kautta ihmisten hyvinvointia.

Suosittelemme