Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Venäläinen hiihtotähti Legkov tunnustaa: Käytin meldoniumia ennen kuin se kiellettiin

Venäjän maajoukkuehiihtäjä Aleksander Legkov kertoo Sport Expressenin haastattelussa kuuluvansa niihin urheilijoihin, jotka ovat käyttäneet meldoniumia. Aine lisättiin kiellettyjen aineiden listalle vuodenvaihteessa.

Aleksander Legkov saapuu maaliin hiihtokilpailussa.
Aleksander Legkov Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Aleksander Legkov kertoi venäläisen Sport Expressin haastattelussa, että hän on käyttänyt meldoniumia. Lääkkeestä on viime kuukausien aikana kärynnyt jo 26 venäläisurheilijaa.

- En pidä Mildronatia (meldonium) dopingina. Tämä on täysin idioottimaista, poliittista peliä, Legkov totesi Sport Expressille.

Sotshin olympiakisoissa 50 kilometrillä kultaa voittanut Legkov on pahoillaan niiden urheilijoiden puolesta, jotka ovat antaneet lääkkeen  takia positiivisen dopingnäytteen. Hän itse kuuli syys-lokakuussa Venäjän hiihtoliitolta, että aine kielletään.

- Olen täysin rauhallinen. En ole ottanut tuota lääkettä pitkiin aikoihin. En edes muista, koska viimeksi otin sitä, Legkov kertoi.

Venäjän hiihtoliiton johdossa oleva sekä maajoukkueen valmentajana toimiva Jelena Välbe on Legkovin kanssa samoilla linjoilla: hän ei pidä meldoniumia dopingina.

- Tämä on minusta roskaa. Meldonium ei ole dopingia. Se ei paranna tuloksia, Välbe kommentoi taannoin Sport Expressille.

Suosittelemme