Hyppää sisältöön

Palmyrasta löydetty Isisin teloittamien joukkohauta – joukossa naisia ja lapsia

Palmyran kaupungin koillisosasta löydetyssä haudassa kerrotaan olevan 42 ihmisen ruumiit. Teloitetut ovat sotilaita ja siviilejä.

Palmyran muinainen roomalainen teatteri.
Palmyran muinainen roomalainen teatteri. Kuva: Youssef Badawi / EPA
Terhi Toivonen

Syyriassa terroristijärjestö Isisin hallussaan pitämästä Palmyran kaupungista on löytynyt teloitettujen ihmisten joukkohauta.

Syyrian armeijan löytämässä haudassa kerrotaan olevan 42 ihmisen ruumiit. Surmatut ovat sotilaita ja siviilejä.

Uutistoimisto AFP:n armeijalähteen mukaan haudassa on upseereita, sotilaita, paikallishallinnon edustajia ja heidän sukulaisiaan. 24 löydetyistä on siviilejä. Reutersin mukaan joukossa on naisia ja lapsia. Joukkohauta löydettiin Palmyran koillisosasta.

AFP:n lähde kertoo, että löydetyt oli teloitettu ampumalla tai katkaisemalla heidän kaulansa. Uhrit on siirretty sotilassairaalaan Homsiin, ja osa heistä on jo tunnistettu.

Ääri-islamilainen Isis käytti Palmyran muinaista roomalaista teatteria teloitustensa ja niistä kuvattujen videoiden näyttämönä.

Syyrialaisen ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan Isis teloitti Palmyrassa kymmenen kuukautta kestäneen valtauksen aikana ainakin 280 ihmistä.

Syyrian armeija ajoi Isisin pois historiallisesta Palmyrasta viime sunnuntaina. Armeija raivaa parhaillaan Isisin kylvämiä miinoja kaupungista.

Suosittelemme sinulle