Hyppää sisältöön

Pohjanmaalla levitetty maahanmuuttovastaisia banderolleja

Poliisi on kerännyt Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla teiden varsilta useita maahanmuuttoa ja islaminuskoa vastustavia banderolleja. Lakanat ilmestyivät perjantaina ja lauantaina teiden varsille, tämän jälkeen uusia ei ole tullut vielä vastaan.

Banderolli tien varressa.
Poliisi on poistanut teiden varsille levitettyjä banderolleja. Kuva: Anssi Leppänen / Yle
Minna Salomäenpää

Poliisi on poistanut viikonlopun aikana pohjalaismaakunnista useita islamia ja maahanmuuttoa vastustavia lakanoita ja banderolleja. Poliisi on dokumentoinut lakanoihin kirjoitetut tekstit ja tehnyt niistä sekalaisilmoituksen.

Rikosilmoituksia poliisi ei ole vielä tehnyt, myöskään banderollien levittäjistä poliisilla ei ole vielä tietoa. Poliisi aikoo jatkossakin poistaa vastaavanlaiset banderollit.

– Meillä on tietysti perusteena se, että yritetään ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Nyt koko ajan selvitetään kuka näitä banderolleja levittää, mikä siinä on taustalla, kertoo Jari-Matti Marttala Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Jos tekijät jäävät kiinni, mahdollisia rikosnimikkeitä ovat muun muassa vahingonteko ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Suosittelemme sinulle