Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Ruotsille takaisku jo ennen MM-kisoja – Vancouverin tähtikaksoset sanoivat ei

NHL-seura Vancouverin tähtiveljekset Daniel ja Henrik Sedin kieltäytyivät matkasta Venäjällä järjestettäviin jääkiekon MM-kisoihin.

Pelaajat kättelevät pelin jälkeen.
Daniel ja Henrik Sedin johdattivat Ruotsin MM-kultaan 2013. Välierässä kaatui Lasse Kukkosen kipparoima Suomi. Kuva: Tomi Hänninen
Arimo Laakkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue sai huonoja uutisia Atlantin takaa, kun Vancouver Canucksissa pelaavat Daniel ja Henrik Sedin ilmoittivat jättävänsä MM-kisat väliin.

Vancouver on jo menettänyt mahdollisuutensa NHL:n pudotuspeleihin, mutta tähtikaksoset haluavat Expressenin mukaan käyttää keväänsä mielummin lepäämiseen kuin pelaamiseen Venäjän kisoissa.

- Meidän täytyy levätä kunnolla kauden jälkeen, kommentoi Henrik Sedin Expressenille.

35-vuotiaat Sedinit tulivat Tre Kronorin avuksi kotikisoihin 2013 ja johdattivat Ruotsin kultaan. Tuolloin he tekivät yhteensä 15 tehopistettä vain neljässä ottelussa, joten ei ole ihme, että päävalmentaja Pär Mårts kysyi kaksikkoa taas mukaan.

Sedinit on nimetty Ruotsin World Cup -joukkueeseen. Turnaus pelataan syys-lokakuun vaihteessa, ja silloin Ruotsin peräsimessä on jo Rikard Grönborg.

Suosittelemme