Hyppää sisältöön

Islannissa mielenosoittajat vaativat pääministerin eroa – video

Islannin pääministeri Sigmundur David Gunnlaugsson on omistanut veroparatiisiyhtiön, jolla oli suuria omistuksia Islannin suurimmissa pankeissa.

Uutisvideot: Islantilaiset vaativat pääministerin eroa
Uutisvideot: Islantilaiset vaativat pääministerin eroa

Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa suuri joukko ihmisiä on kerääntynyt parlamenttitalon edustalle vaatimaan pääministeri Sigmundur Davíð Gunnlaugssonin eroa.

Iceland Monitor -verkkolehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan yli 10 000 ihmistä oli ilmoittanut Facebookissa osallistuvansa mielenosoitukseen. Islantilaisen Morgunblaðið-sanomalehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan paikalla on ollut noin 8 000 mielenosoittajaa.

Gunnlaugsson sanoi iltapäivällä, että hän ei aio erota niin kutsutussa Panaman paperit -tietovuodossa paljastuneiden veroparatiisikytköstensä takia.

Panamalaisesta asianajotoimistosta vuodettujen asiakirjojen mukaan Gunnlaugssonilla oli vaimonsa kanssa salainen veroparatiisiyhtiö, jolla oli merkittäviä sijoituksia Islannin suurimmissa pankeissa. Kun pankit kaatuivat Islannin talouskriisissä, yhtiö vaati niitä miljoonasaatavia.

Gunnlaugsson on kiistänyt syyllistyneensä veronkiertoon.

Suosittelemme sinulle