Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Indonesian viranomaiset tuohtuivat Leonardo DiCapriolle sademetsäkuvista

DiCaprio latasi Instagramiin kuvia, joissa hän arvostelee metsien hävittämistä Indonesiassa.

Hanna Nordenswan
Avaa Yle-sovelluksessa

Indonesian metsäministerin mukaan Hollywood-tähti Leonardo DiCapriolla ei ollut tarpeeksi tietoa maan hallinnon toiminnasta, kun hän kirjoitti Indonesian metsien hävittämisestä Instagramiin. Indonesian maahanmuuttoviranomaiset puolestaan varoittivat, että he voivat estää DiCapriota palaamasta maahan. 

Ministeri Siti Nurbaya rauhoitteli kuitenkin myöhemmin tilannetta ja sanoi olevansa kiitollinen siitä, että DiCaprio osoitti kiinnostusta sademetsistä. Näyttelijä vieraili hiljattain indonesialaisessa Mount Leuserin kansallispuistossa, josta hän julkaisi Instagramiin kuvia. Kuvateksteissä DiCaprio ilmaisi huolensa kasvi- ja eläinlajeista, joita palmuöljyviljelmät uhkaavat.

– Ellemme lopeta hillitöntä tuhoa, voimme menettää Leuserin ekosysteemin ja Sumatran orangit, jotka asuvat siinä, DiCaprio kirjoitti Instagramissa.

Nurbayan mukaan oli "melko valitettavaa", ettei DiCaprion kommenteissa ollut tarpeeksi tietoa Indonesian metsäpolitiikasta. Ministeri painotti, että maan hallitus työskentelee kovaa ympäristön suojelemiseksi.

– Ratkaisemme ongelmat, Nurbaya sanoi.

Suuria metsäalueita tuhoutuu joka vuosi Indonesiassa, kun metsää poltetaan viljelyalueiksi. Uhattuja metsissä eläviä lajeja ovat muun muassa elefantit sekä Sumatran tiikerit.

Suosittelemme sinulle