Hyppää sisältöön

Tiina Luhtaniemi Kouvolan teatterinjohtajaksi

Ohjaaja Tiina Luhtaniemi on valittu Kouvolan Teatterin uudeksi johtajaksi. Aiemmin muun muassa Savonlinnan teatterinjohtajana toimineen Luhtaniemen on määrä aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa, kun nykyinen teatterinjohtaja Henrik Timonen jää eläkkeelle.

Kuva: Paavo Koponen / Yle

Kouvolan Teatterin uusi johtaja on ohjaaja Tiina Luhtaniemi Jyväskylästä. Teatterin hallitus teki valinnasta yksimielisen päätöksen tiistaina.

– Luhtaniemi osoittautui kovien hakijoiden joukosta parhaimmaksi. Hänellä oli eniten johtajakokemusta ja talouspuoli on hanskassa. Emme halunneet, että valittava henkilö joutuu tässä vaikeassa taloustilanteessa vasta opettelemaan johtajuutta, kertoo Kouvolan Teatterin hallituksen puheenjohtaja Birgit Koskela.

Luhtaniemi on työskennellyt aiemmin muun muassa Savonlinnan teatterinjohtajana. Hänen on määrä aloittaa työnsä ensi vuoden alussa.

– Haastattelujen perusteella uskoisin, että Luhtaniemi tulee painottamaan sitä, miten teatteriin saadaan uusia yleisöjä. Ei linja varmasti hirveästi muutu. Musiikkiteatteri ja lapset sekä nuoret ovat hänen sydäntään lähellä, Koskela kertoo.

Kouvolan Teatterin nykyinen johtaja Henrik Timonen on jäämässä eläkkeelle vuodenvaihteessa, mutta ohjaa vielä näytelmän keväällä 2017.

Teatterinjohtajan tehtävä kiinnosti kaikkiaan 32 hakijaa. Loppusuoralle Luhtaniemen kanssa selvisi Jukka Keinonen Helsingistä, Kalle Ropponen Helsingistä ja yksi hakija, joke ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Suosittelemme sinulle