Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Zlatan tuhri pilkun ja läpiajon - sivusi silti Mestarien liigaennätystään

Paris SG:n kärkipelaaja Zlatan Ibrahimovic oli monessa mukana puolivälierien kotiavausosassa Manchester Cityä vastaan.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic Kuva: EPA
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensimmäisellä puoliajalla Zlatan Ibrahimovic oli kamppailun näkyvin hahmo. Ensimmäiseen 25 minuuttiin ruotsalainen laukoi rangaistuslaukauksesta pallon kertaalleen City-molari Joe Hartin hyppysiin ja tykitti läpiajosta pelivälineen karkeasti yli maalin.

Joe Hartin rangaistuspotkupelastus alanurkasta oli huipputasoa. Cityn luottomolari on torjunut häneen kohdistuneista viimeisistä 11 pilkusta peräti kuusi.

Kevin De Bruyne tykitti keskialueen pallonriiston seurauksena Mestarien liigauransa toisen maalin viedessään valioliigaseuran 1-0-yllätysjohtoon 38. minuutilla.  Vain pari minuutti myöhemmin Cityn alakerralle sattui järkyttävä virhe!

Hartin antama lyhyt maalipotku oli liian vaikea pala puolustaja Fernandolle ja palloa karvaamaan tullut Ibrahimovic viimeisteli 1-1:een kaikkien hölmistykseksi suoraan taklauksesta. Zlatan Ibrahimovic on nyt osunut viidessä viimeisessä UCL:n ottelussaan ja sivuaa tällä uransa ennätystä.

Toisella puoliskolla Manchester City päästi toisenkin helpon takaiskun. PSG:n kulmapotkusta Edinson Cavani puski voimalla ja Hart nyrkkeili pallon suoraan Adrien Rabiotille, jolla oli helppo työ niitata läheltä 2-1-kotijohto tunnin kohdalla.

City hiljensi toistamiseen pariisilaisyleisön. Paris SG:n topparikaksikko sähelsi laidalta tulleesta keskityspallosta ja Fernandinho pääsi nikkaamaan 2-2-lopputuloksen 72. minuutilla. Citylle tulos oli loistava sen peliesitykseen nähden ja brittiseura pääsee hyvistä asemista toiseen osaotteluun, joka pelataan Manchesterissa.

Suosittelemme