Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Belgialaismedia: Pariisin iskuista epäilty Mohamed Abrini pidätetty – Todennäköisesti Brysselin "hattumies"

Syyttäjäviranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että Abrini toimi Salah Abdeslamin autokuskina ennen Pariisin iskuja. VRT:n ja RTBF:n lähteiden mukaan hän on "hyvin todennäköisesti" myös Brysselin lentokenttäiskujen jäljiltä kadoksissa ollut, hattua käyttänyt mies.

Päivi Kerola
Avaa Yle-sovelluksessa
Mohamed Abrini
Mohamed Abrini Kuva: Belgian poliisi

Belgian flaamin- ja ranskankieliset yleisradioyhtiöt kertovat, että Pariisin terrori-iskujen valmistelusta epäilty Mohamed Abrini on pidätetty. FlaaminkielisenVRT:n mukaanhänet pidätettiin Brysselin Anderlechtissa.

VRT:n jaRTBF:nnimettömien lähteiden mukaan Abrini on "hyvin todennäköisesti" Brysselin iskujen jäljiltä kadoksissa ollut epäilty, niin kutsuttu "hattumies", joka saapui lentokentälle kahden itsemurhapommittajan seurassa ja pakeni kentältä.

Belgian poliisin julkaisema kuva Brysselin lentokentän pommi-iskusta epäillystä miehestä.
Belgian poliisin julkaisema kuva Brysselin lentokentän pommi-iskusta epäillystä miehestä. Kuva: Belgian Federal Police / EPA

Myös uutistoimisto AFP kertoo oman poliisilähteensä perusteella, että Abrini on pidätetty.

Syyttäjä ei vahvistanut nimiä

Belgian liittovaltion syyttäjä on vahvistanut, että useita Brysselin iskuihin liittyviä pidätyksiä on tehty. Pidätettyjen nimiä ei ole ilmoitettu.

Syyttäjäviranomaiset ovat aiemmin kertoneet, että Abrini kuljetti Pariisin iskuihin osallistuneen ja sittemmin vangitun Salah Abdeslamin autolla Belgiasta Pariisiin.

Vuokratulla Renault Cliolla matkanneet miehet jäivät valvontakameran kuvaan bensa-asemalla Pohjois-Ranskassa vain kaksi päivää ennen marraskuun iskuja. Autoa käytettiin Stade de Francen stadionille tehdyissä iskuissa.

Brysselistä Molenbeekin kaupunginosasta kotoisin oleva Abrini oli tiettävästi Abdeslamin lapsuudenystävä.

Brysselin ja Pariisin iskujen mahdollisista yhteyksistä on aiemmin kerrottu muun muassa tässä jutussa.

Suosittelemme