Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

HS: Vantaan lastensuojelu hurjasti ylikuormittunut – työntekijät kantelivat omasta työpaikastaan

Vantaan lastensuojelu on niin pahasti ruuhkautunut, että arviolta 200 lasta ei ole kenenkään työntekijän vastuuulla. Lastensuojelun työntekijät ovat niin huolissaan tilanteesta, että he tekivät kantelun työpaikastaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Pieni tyttö pitää käsiä ristissä pöydällä.
Kuva: Yle
Raisa Autio
Avaa Yle-sovelluksessa

Vantaalla lastensuojelun työntekijät ovat niin huolissaan lasten oikeuksista, että he ovat tehneet työnantajastaan kantelun aluehallintoviranomaiselle. Asiasta kertoo maanantaiaamun Helsingin Sanomat.

Kantelun ovat tehneet Tikkurilan avopalveluiden sosiaalityöntekijät maaliskuun puolivälissä.

Lehden haastattelemien lastensuojelun työntekijöiden mukaan Vantaalla arviolta 200 lastensuojelun piirissä olevaa lasta ei ole kenenkään lastensuojelutyöntekijän vastuulla. Saman verran lapsia on vailla lain vaatimaa asiakassuunnitelmaa tai suunnitelma on vanhentunut. Sadalla lapsella on oma työntekijä, mutta työntekijät eivät ole ehtineet tavata heitä kasvokkain vuoteen.

Vantaan kaupungilta ei vahvisteta työntekijöiden antamia lukuja, mutta sieltä myönnetään, ettei lasten tapaamiseen ole tarpeeksi aikaa.

Työntekijät kertovat tilanteen johtuvan työvoimapulasta ja siitä aiheutuneista kohtuuttoman suurista työmääristä ja kiireestä.

Suosittelemme