Hyppää sisältöön

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan remontti venähtää vuodella – syynä yliopiston irtisanomiset

Kasvitieteellisen puutarhan remonttia tehdään nyt 15 prosenttia pienemmällä henkilöstöllä verrattuna viime vuoden loppuun. Uudistetun ulkopuutarhan avajaisia oli tarkoitus viettää kesällä.

Helsingin yliopiston kasvititeteellisen puiston uudistettu Evoluutiopuutarha
Kuva: Kirsti Pohjaväre / Yle
Mikael Mikkonen

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan remontti venähtää vuodella. Syynä kunnostustöiden aikataulun venymiseen ovat Helsingin yliopiston henkilöstövähennykset. Uudistetun ulkopuutarhan avajaisia oli tarkoitus viettää kesällä.

Keskusmuseon johtajan Leif Schulmanin mukaan kasvitieteellisen puutarhan remonttia tehdään nyt 15 prosenttia pienemmällä henkilöstöllä verrattuna viime vuoden loppuun.

Tarkkaa lukua yliopiston eri yksiköiden irtisanomisista ei kerrota julkisuuteen.

– Näin on yliopiston johto linjannut, Schulman sanoo.

Kesätyöntekijöistäkin karsitaan

Yliopiston niukan taloudellisen tilanteen vuoksi kasvitieteelliseen puutarhaan ei voida myöskään palkata kesätyöntekijöitä yhtä paljon kuin viime vuosina.

– Ei voida normaalisti palkata, jonkin verran kyllä. Syynä on rahan niukkuus, mutta myös se, että samaan aikaan henkilöstöä vähennetään, eli myös juridiset syyt painavat.

Leif Schulman kertoo, että Luonnontieteellisessä keskusmuseossa on kohdistettu vähennyksiä kaikkeen toimintaan, mutta erityisesti yleisötoimintaan.

 – Se ei ole yliopiston ydintehtäviä, kuten tutkimus- ja opetustoiminta.

Suosittelemme sinulle