Hyppää sisältöön

Pohjanmaan demarit: Mustia pilviä liikkuu pohjalaismaakuntien yllä

Pohjanmaan sosialidemokraatit pelkäävät, että nykyinen liikennepolitiikka johtaa maakuntien kasvun ja kehityksen tyrehtymiseen. Ilmajoella perjantai-illalla kokoontunut pohjalainen demariväki näki nykyisen liikennepolitiikan maakuntien kehityksen jarruna.

Päivi Rautanen

Pohjanmaan sosialidemokraatit ovat huolissaan pohjalaismaakuntien mahdollisuuksista auttaa yritysten kasvua ja tätä kautta työllisyyttä. Demarien mukaan nykyhallitus ei huolehdi kehityksen perustasta eli liikenneväylistä pohjalaismaakunnissa. Pohjanmaan sosialidemokraatit arvostelivat liikennepolitiikkaa perjantai-illalla kevätpiirikokouksessaan Ilmajoella.

– Liikennepolitiikassa julkisen palvelun tietoinen näivettäminen ja kaiken markkinaehtoistaminen johtaa hyvin epätasa-arvoiseen aluekehitykseen, jota sosialidemokraatit eivät voi hyväksyä, demarien piirijärjestö toteaa kokouksessa jättämässään kannanotossa.

– Maan keskustajohtoinen hallitus ajaa kovalla kädellä alas valtionyhtiö VR:n palveluja sekä heikentää junavuoroleikkauksilla mm. joustavaa työmatkaliikennettä. Viimeisin isku annettiin kehysriihessä, kun hallitus jätti koko Vaasan vaalipiirin huomioimatta liikennehankelistauksessaan, Pohjanmaan sosialidemokraatit jatkaa kannanotossaan.

– Yritysten kilpailukykyyn ja investointipäätöksiin vaikuttaa merkittävästi liikenneväylien kunto ja sujuvuus. Tässä suhteessa mustia pilviä liikkuu pohjalaismaakuntien yllä. Maakuntien kehittymisen ehdoton edellytys on riittävät perustienpidon resurssit, rataverkon toimivuus ja kattavuus, lentoliikenteen kehittyminen sekä satamien kilpailukyvyn turvaaminen.

Investoinnit kasvun eväinä

Pohjanmaan sosialidemokraatit kannustavat niin julkista kuin yksityistä sektoria käärimään hihat ja tarttumaan toimeen. Demarien mielestä nyt on käynnistettävä investointeja.

– Niiden kautta työllisyys ja kasvu toteutuvat nopeimmin. Tarvitsemme vahvaa tulevaisuuden uskoa, yritysten kasvua mahdollistavia liikenneväyliä ja työllisyyttä ylläpitäviä investointeja, kevätpiirikokous kirjasi kannanottoonsa.

Pohjanmaan sosilidemokraatit muistuttavat, että kolme pohjalaismaakuntaa Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa ovat kaikki olleet vuosikaudet työllisyyden osalta maakuntien välisissä vertailuissa kärkipäässä.

– Kukin maakunta omiin vahvuuksiinsa nojaten ovat yhdessä yritysten kanssa onnistuneet talouskriisin aikanakin pitämään huolta hyvästä työllisyydestä ja kasvun eväistä.

Suosittelemme sinulle