Hyppää sisältöön

Sutena ammuttu eläin olikin koira – metsästäjät: "Tiesimme sen alusta asti"

Virolahdella asukkaiden pihoilla kiertänyt "susi" paljastui Eviran tutkimuksissa koiraksi.

Kuvassa susi. Kuva: AP Graphics Bank

Virolahdella talvella jahdattu susi on osoittautunut tarkemmissa tutkimuksissa koiraksi. Eläin ammuttiin pääsiäisenä poliisin luvalla ja toimitettiin Eviralle tutkittavaksi. Siellä paljastui, että susi olikin koira.

– Me kyllä tiesimme sen alusta saakka. Kun eläin oli ammuttu, asia sitten varmistui, kertoo petoyhdyshenkilö Raimo Niemistö Virolahden riistanhoitoyhdistyksestä.

Putinin koiria ne varmaankin ovat, jäätä myöten tulleet.

Raimo Niemistö

Metsästäjät saivat maaliskuussa alueen asukkailta useita havaintoja sudesta. Eläin herätti asukkaissa pelkoa ja Niemistö neuvoi lapsiperheitä pitämään huolta siitä, ettei lapsia jätettäisi yksin ulos.

Hän epäili silloin ja on edelleen sitä mieltä, että Virolahdella liikkui kaksi eläintä. Nyt ammuttu oli niistä pienempi.

– Olemme saaneet ainakin kolme havaintoa, että niitä on kaksi. Siitä ei ole tietoa, mikä isompi eläin on ollut. Putinin koiria ne varmaankin ovat molemmat, jäätä myöten Venäjältä tulleet.

Eläinten käytöstä pidettiin susille omituisena, koska ne kiertelivät asukkaiden pihoilla ja kävivät muun muassa tonkimassa roska-astioita. Evirassa arvioitiin, että koira saattoi olla husky. Niemistö puolestaan arvelee, että eläin olisi ehkä ollut koiran ja suden risteytys.

– Tämän häntä oli kuin sudella, se ei yhtään kaartanut vaan tuli suorana alas. Pään muoto oli kapea ja kuono pitkä. Venäjällä on kuulemma näitä koiran ja suden sekoituksia.

Koira ammuttiin pitkänäperjantaina Virolahden Ravijoella. Sen paino oli heti ampumisen jälkeen 18,5 kiloa.

Suosittelemme sinulle