Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Piinallisia konkarikohtaloita - "Hän tulee varmasti pysymään suomalaisessa jääkiekkoilussa mukana"

Petteri Nummelinin kohtalo sapettaa Petteri Lehtoa. Agentin sanat ja silmät kipunoivat, kun hän kuvaa tämän kauden tapahtumia. Pelattujen pelien tilastoista löytyvät faktat, jotka puhuvat pakkikonkarin puolesta.

Joni Pitkänen.
Joni Pitkänen. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen
Sari Sirkkiä-Jarva
Avaa Yle-sovelluksessa

Agentin rooli on elää pelaajan mukana myös uran loppuvaiheilla. Joni Pitkäsen rinnalla agentti Petteri Lehto jakoi tuskalliset kokemukset jalkavamman sattuessa. Viimeiseen kauteen Kärpissä liittyi tuskaa yhtä lailla, mutta jälkimmäisestä pettymyksestä Lehdon suojatin on ollut huomattavasti helpompi selviytyä.

- Joni oli kolmen viimeisen vuoden aikana ollut isä, ei jääkiekkoilija. Nyt kun hän pelasi hetken aikaa, hänellä eivät kuitenkaan rutiinit muuttuneet samalla tavalla kuin ensimmäisellä kerralla, silloin kun hän oli jääkiekkoilija, Lehto kertoo

- Joni on mielestäni toipunut hyvin. Muutaman päivän harmitti, mutta nyt hän jo auttelee yhtä NHL-joukkuetta kykyjenetsijän hommissa vähän epävirallisesti. Hän tulee varmasti pysymään suomalaisessa jääkiekkoilussa mukana.

Toinen Petteri Lehdon pitkän linjan asiakkaista on Petteri Nummelin. Nummelinin kohtalo Lehtoa sapettaa. Agentin sanat ja silmät kipunoivat, kun hän kuvaa tämän kauden tapahtumia. Pelattujen pelien tilastoista löytyvät faktat, jotka puhuvat pakkikonkarin puolesta.

- Hänestä puhutaan jatkuvasti entisensä kiekkoilijana joka puolella. Juha Leimu teki 0,6 pistettä per ottelu, mutta Petteri Nummelin teki 0,66 pistettä per ottelu. Hän on SM-liigan parhaita, hän on aivan loistava, Tepsin ylivoimalukemat ovat Petterin kanssa paljon paremmat kuin ilman.

- Erot Edmontonin ylivoimalukemissa Connor McDavidin kanssa ja ilman ovat valtavat. Mutta Petteri Nummelin erot Tepsin ylivoimassa ja ilman ovat vielä paremmat. Hänellä on ollut liikaa poissaoloja, mutta jos mä olisin jossain liigajoukkueessa, ottaisin puhelimen käteen, Lehto paukuttaa.

Suosittelemme