Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Leijona-konkari pelaa uransa parasta jääkiekkoa – ensimmäisestä arvoturnauksesta jo 15 vuotta

Topi Jaakolan Leijona-tie alkoi keväällä 2001 alle 18-vuotiaiden MM-kisoilla. Peräti 15 vuoden varrella on kertynyt paljon muistoja, muun muassa yksi MM-kulta.

Katso video klikkaamalla kuvaa. Toimittajana Sami Laine, kuvaajana Kimmo Hiltunen.
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

OULU. Topi Jaakola on tuttu näky Leijona-paidassa. Tällä kaudella Helsingin Jokereiden kokenut puolustaja päätti kuitenkin jättää Euro Hockey Tourin ottelut väliin KHL:n tiukan ottelutahdin vuoksi.

- KHL rasittaa kauden aikana paljon ottelumatkojen ja muun vuoksi. Syksyn aikana kypsyi ajatus siitä, että käytän tauot hyödyksi pikkuvammoja parannellen, Jaakola sanoo.

Jaakola, 32, on ollut pelaamatta lähes kaksi kuukautta. Jokereiden kausi päättyi jo maaliskuun alussa heti KHL:n pudotuspelien avauskierroksella. Tilanne oli playoff-peleihin tottuneelle Jaakolalle uusi.

- Aika on mennyt treenatessa ja luistelukuntoa yllä pitäen. Tämä on vähän kuin hyppäisi pitkän loukkaantumisen jälkeen playoff-peleihin, Jaakola kertoo.

Katso Jaakolan koko Lähikuvassa-haastattelu yllä olevalta videolta! EHT-ottelu Suomi - Tshekki torstaina TV2:ssa, Areenassa ja Yle Puheessa kello 18 alkaen.

Suosittelemme