Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Ylen uudenlainen vaalikone Kandideitti sai pohjoismaisen datajournalismipalkinnon

Deittisovellus Tinderistä mallia ottanut vaalikone pokkasi palkinnon mobiilisarjassa pohjoismaisen datajournalismin konferenssissa Helsingissä. Viime vuoden eduskuntavaalien alla julkaistu Kandideitti-sovellus tarjosi uudenlaisen mahdollisuuden kiinnostua politiikasta.

Teemo Tebest ja Terhi Upola
Teemo Tebest ja Terhi Upola Kuva: Tero Koskinen / Yle
Antti Palomaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Ennen viime kevään eduskuntavaaleja julkaistu Ylen Kandideitti-sovellus on palkittu pohjoismaisella datajournalismipalkinnolla Helsingissä.

Kandideitin kehittäneeseen Ylen työryhmään kuuluivat Teemo Tebest, Terhi Upola, Juha Rissanen ja Oskari Blomberg.

– Fiilikset ovat tosi hyvät. Tavoitteenamme oli kehittää vaihtoehtoinen vaalikone, joka toimii mobiilissa ja jota on helppo käyttää. Palkinto tuli juuri niistä asioista, joita tavoittelimme, Tebest sanoo.

Pohjoismaiset datajournalismipalkinnot jaettiin nyt kolmannen kerran. Ne luovutettiin perjantai-iltana pohjoismaisen datajournalismin NODA16:n ja tutkivan journalismin Tutki!2016:n yhteiskonferenssissa Helsingissä.

Tänä vuonna palkintokategorioita oli neljä. Kandideitti ylsi ykköseksi mobiilisarjassa, jossa palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Kandideitti on sovellus, jonka käyttäjä voi etsiä itselleen sopivaa eduskuntavaaliehdokasta deittisovellus Tinderin tyyliin. Työryhmä pyrki tekemään sovelluksesta sellaisen, että sen avulla pystyy löytämään sopivia ehdokkaita nopeasti vaikkapa ruuhkabussissa.

Tebest sanoo, että Kandideitti voi saada jatkoa myös tulevissa vaaleissa uudistetussa muodossa.

Suosittelemme