Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kuopion tanssiviikolla peruutus: Yhdysvaltalainen balettiparodia korvaa flamencotähden

Espanjalainen Israel Galván on perunut tulonsa Kuopioon polvivamman vuoksi. Balettia tanssiva miesryhmä Les Ballets Trockadero de Monte Carlon on hälytetty tilalle. Ryhmä nähtiin Kuopiossa kesällä 2012.

Les Ballets Trockadero de Monte Carlo -ryhmä esittää Joutsenlampea Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla.
Les Ballets Trockadero de Monte Carlo saavutti suursuosion Kuopion tanssiviikolla kesällä 2012. Kuva: Pertti Huotari / Yle
Markku Malinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali on joutunut tekemään muutoksia ensi kesän ohjelmistoonsa.

Espanjalainen flamencotähti Israel Galván on joutunut perumaan esiintymisensä, koska hän on toipumassa polvivammasta. Galvánin tilalle Kuopioon saapuu yhdysvaltalaisryhmä Les Ballets Trockadero de Monte Carlo.  Ryhmä nähtiin Kuopiossa neljä vuotta sitten.

– Teimme tiedusteluja moneen suuntaan, ja on todella hienoa, että pystyimme näin tiukalla aikataululla saamaan Galvánin tilalle tällaisen maailmanluokan ryhmän, festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen sanoo tanssiviikon tiedotteessa.

Vuonna 1974 perustetun Les Ballets Trockadero de Monte Carlon miesjäsenet tanssivat sekä miesten että naisten roolit vahvasti balettia parodioiden. Ryhmä on esiintynyt muun muassa Bolshoi-teatterissa ja Lyonin biennaalissa.

Kuopiossa he vierailevat ohjelmalla, jossa ovat mukana muun muassa Esmeraldan pas de six ja Don Quijote. Mukana ohjelmassa on myös ryhmän tavaramerkki, Kuolevan joutsenen kohtaus.

Kuopio Tanssi ja Soi -festivaali järjestetään 15.–21. kesäkuuta.

Suosittelemme sinulle