Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Catz teki sen taas - jo viides peräkkäinen mestaruus

Lappeenrannan Catz voitti jälleen koripallon naisten Suomen mestaruuden. Ykkössija on Catzille jo viides peräkkäinen. Lappeenrantalaisryhmä kaatoi finaalisarjassa Hyvinkään Pontevan voitoin 3-0.

Catz juhlii mestaruutta.
Kuva: Yle
Johannes Oikarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Loppuottelusarjan ensimmäinen ja toinen ottelu olivat erittäin tasaisia, mutta kolmas peli oli Lappeenrannan Catzin hallussa lähes alusta loppuun. Tauolla ero oli kotijoukkueen eduksi jo 18 pistettä.

Catz kukisti Hyvinkään Pontevan lopulta pistein 75-54 ja pääsi juhlimaan mestaruutta voitoin 3-0. Varsinkin Chandrea Jones (23 pistettä) ja seuraikoni Jelena Reshetko (16 pistettä) olivat jälleen kerran pelipäällä.

- Tuntuu mahtavalta päästä leikkaamaan korisukka alas. Joukkueemme haluaa voittaa enemmän kuin mitään ja tässä on tulos. Kuudes mestaruus tuntuu äärettömän hyvältä, Reshetko iloitsi.

Catz on naisten koripallon mahtiseura Suomessa. Se oli kymmenettä kertaa peräkkäin finaalisarjassa. Mestaruus on irronnut kuusi kertaa. Tämän kevään mestaruus on viides peräkkäinen. Hyvinkään Pontevalle mitali on puolestaan ensimmäinen.

Haakana: ”Pitkä kausi takana, joten tämä maistuu”

Lappeenrannan Catzin päävalmentajana viimeiset viisi mestaruutta huuhtonut Mika Haakana oli syystäkin yhtä hymyä ottelun ratkettua. Catz voitti kotimaan liigan mestaruuden ja ensimmäisen kauden Latvia-Estonia -liigassa pelannut ”Kissalauma” saavutti hopeaa.

- Hieno ottelu ja olen todella tyytyväinen tämän päiväiseen esitykseemme. Toisen finaalin jälkeen joukkueesta aisti, että tänään homma ratkeaa, Catzin päävalmentaja Mika Haakana suitsutti.

- Kausi oli raskas, kun pelejä kertyi paljon Latvia-Estonia -liigan myötä, joten tämä maistuu hyvältä, eikä tämäkään mestaruus ilmaiseksi tullut.

Suosittelemme sinulle