Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

"Poika saunoo" ja "Saravon Pekka" soivat taustalla - Tätä me haluttiin!

Tapparan Henrik Haapala kunnostautui mestaruusmaalin isänä Hakametsän jääkiekkoriehassa

Henrik Haapala, Tappara #25
Henrik Haapala, Tappara #25 Kuva: Tomi Hänninen
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Henrik Haapala ohjasi taidokkaasti metritolkulla ohi menossa olleen Aleksi Elorinteen viivavedon ensimmäisessä erässä. Osuma jäi lopulta ratkaisevaksi 2-1-voittomaaliksi kuudessa finaalissa.

- Poika saunoo ja Saravon Pekka soivat taustalla. Tätähän me haluttiin - ja se myös otettiin. Pitkät juhlat ovat edessä, vihjasi Haapala.

Kristian Kuusela oli Patrik Laineen vaarallinen tutkapari tiistaina ja olisi paremmalla viimeistelyllä rohmunnut tehopisteitä enemmänkin kuin yhden.  

Pokaalin nostaminen merkitsee niin paljon. En osaa edes kuvailla tätä ultimatesaavutusta

Jukka Peltola, Tappara-kapteeni

- Hyvä on fiilis ja monta pettymystä purkautuu tänään. Ei minua enää tässä vaiheessa jännittänyt. Tarkoitus oli pelata tänään mahdollisimman hyvin ja laittaa sarja poikki. Juhlat eivät ihan heti lopu, virnisti myös Kuusela. 

Mustasilmäinen Tappara-kapteeni Jukka Peltola uskoo pystyvänsä juhlimaan silmätällistä huolimatta.

- Uskomaton on fiilis, pokaalin nostaminen merkitsee niin paljon. En osaa edes kuvailla tätä ultimatesaavutusta. Tämä on omistettu kaikille tamperelaisille Tappara-kannattajille!  Nyt voi grillata, kun pystyi kerran pelaamaankin. 

Kyyneleitä on ollut silmissä aiemmin kauden päätteeksi. Tämä kaupunkin ansaitsi mestaruuden

Pekka Saravo

Kokenut Pekka Saravo oli yksi kuudesta pelaajasta (Teemu Aalto, Henrik Haapala, Jan-Mikael Järvinen, Markus Kankaanperä, Jukka Peltola, Saravo), jotka olivat olleet finaalihäviäjien puolella kolmesti peräkkäin 2013. 2014 ja 2015.

- Mahtava fiilis, kyyneleitä on ollut silmissä aiemmin kauden päätteeksi. Tämä kaupunkin ansaitsi tämän (mestaruuden). Kuulin summerin äänen ennen kuin kiekko meni lopussa maaliin. Mutta eihän sitä aina tiedä.

Kolme vuotta olemme lähteneet leuka rinnassa kaukalosta ja nyt lähdetään rinta rottingilla

Jan-Mikael Järvinen

Markus Kankaanperä: - Muutama vuonna on raapaissut kovasti ja olemme olleet syvissä vesissä. Tätä osaa arvostaa, mahtava ryhmä. Vappu tulee ja edessä on pitkä viikko.  

Jan-Mikael Järvinen oli saada sydänkohtauksen, kun tuomarit tarkistivat mahdollista HIFK:n tasoitusta lopussa.   

- Se loppuhässäkkä oli ihan hirveä, vaikka kuulin summerin ennen kuin kiekko meni maaliin, kuvasi Järvinen eroa.  

Yleisö odotti tätä enemmän kuin me pelaajat. Kropassa tuntui jo siltä, että hyvä kun tämä loppui

Tuukka Mäntylä

Valmentaja Jussi Tapola oli yhtä hymyä päästyään legendaariseen "kultatuoliin". 

- Ylpeä olen koko joukkueesta ja siitä kaikesta sitoutuneisuudesta. Tunne on hiukan toinen kuin kolmena edellisvuonna. Lopussa minulla oli vain yksi ajatus. Eli se että mitä me tehdään erätauolla, kun mahdollista maalia tutkittiin videolita, paljasti Tapola.

Tuukka Mäntylä oli ihan romuna loppuotteluiden jälkeen. - Luulen että yleisö odotti tätä enemmän kuin me pelaajat. Kropassa tuntui jo siltä, että hyvä kun tämä loppui.

Tomi Karhunen oli voittamassa kolmatta perättäistä Suomen mestaruutta - nyt tosin eri seurassa kuin aiemmin.

- Kolme vuotta on täällä karvasta kalkkia maisteltu ja nyt on edessä melkoiset juhlat. Itsekritiikkiä minulla on ollut mutta tiesin, etten voinut sarjan alussa niille HIFK:n kaikille maaleille mitään, totesi Karhunen, joka oli Patrik Laineen ainoa todellinen haastaja playoffsien MVP-palkintoa puntaroidessa.

Suosittelemme sinulle