Hyppää sisältöön

Ennennäkemättömiä harvinaisuuksia esillä Kemin Lordi-näyttelyssä

Lordin euroviisuvoitosta on kulunut tänä vuonna kymmenen vuotta. Kemin sarjakuvakeskuksen näyttely esittelee euroviisurekvisiittaa ja ensimmäistä kertaa myös Mr. Lordin sarjakuvaoriginaaleja sekä yhtyeen edesmenneen rumpalin esiintymisasun.

Lordi-yhtyeen hahmoja Kemin sarjakuvanäyttelyssä.
Kuva: Kati Teirikko / Yle
Kati Teirikko

Toukokuun 20. päivä kymmenen vuotta sitten Lordi-yhtye matkasi Kreikan Ateenaan euroviisuihin ja otti voiton kotiin.

Vappuaattona Kemissä avautuvassa Lordi-aiheisessa näyttelyssä juhlistetaan tapahtumaa, mutta myös esitellään ennennäkemätöntä materiaalia yhtyeen ja Mr.Lordin menneisyydestä. Esillä on ensimmäistä kertaa muun muassa kymmeniä sarjakuvaoriginaaleja, levynkansimaalauksia sekä edesmenneen rumpalin Otuksen esiintymisasu.

Näyttelyssä olevia sarjakuvia ovat piirtäneet Mr. Lordin eli Tomi Putaansuun lisäksi Petri Hiltunen ja taitelijanimellä Mr Kaarle esiintyvä piirtäjä.

Lordi-mopo Kemin näyttelyssä.
Los Dementitoksen valmistaman uniikin Lordi-mopon vieressä on muun muassa ennennäkemättömiä Lordi-maalauksia. Kuva: Kati Teirikko / Yle

Kurkistus näyttelyyn ennen avajaisia

Keminmaalaiset äiti ja tytär, Eila ja Veera Palokangas, pääsivät kurkistamaan näyttelyyn jo etukäteen.

– Hienon näköistä, vaikka onkin monsterimeininkiä. On mahtava nähdä vuosien varrelta näitä pukuja, maalauksia ja sarjakuvia. En ole ennen näitä nähnyt, Eila Palokangas sanoo.

Veera Palokangas muisteli myös kymmenen vuoden takaista viisuvoittoa.

– Kyllähän se vähän ihmetytti, kun Lordi voitti.

Vitriineissä esillä on myös muun muassa Lordin euroviisupalkinto, Mr. Lordin esiintymishattuja ja ensimmäinen Lordi-maski.

Näyttely avautuu lauantaina ja on auki 3. kesäkuuta saakka.

Suosittelemme sinulle