Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kaatoiko suosio sääksien nettikamerasivun? "Varmaa tietoa meillä ei ole"

Aamulla julkaistiin juttu Paltamossa pesivästä sääksipariskunnasta, joiden touhuja pääsee seuraamaan Sääksisäätiön nettisivuilta löytyvän webkameran kautta. Ilmeisesti Yle Kajaanin jutun suosio aiheutti ryntäyksen säätiön nettisivuille, jotka ovat parhaillaan kaatuneina.

Sääksi pesällään.
Kuva: Kuvakaappaus Sääksisäätiön nettisivuilta
Laura Tolonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sääksisäätiön nettisivut ovat parhaillaan alhaalla, mutta syytä sivujen kaatumiseen ei vielä tiedetä. Yksi syy asiaan voi kuitenkin olla se, että aamulla Yle Kajaanin sivuilla julkaistiin juttu Pennasta ja Miilasta, Paltamossa pesivästä sääksipariskunnasta, joiden touhuja voi seurata webkameran avulla.

– Varmaa tietoa meillä ei ole, palveluntarjoaja selvittelee asiaa parhaillaan. "Site overloaded" -teksti viittaisi siihen, että liikennettä on liikaa. Kävi mielessä, että noinkohan Ylen jutun kautta kävijöiden määrä kasvoi liian korkeaksi, naurahtaa Sääksisäätiön nettisivujen ylläpitäjä Arto Kalliola.

Webkameraa ei asennettu sääksien pesään pelkästään uteliaita katselijoita varten, vaan sen avulla tallennetaan aineistoa myöhempää tieteellistä tutkimusta varten. Lyhyt nettikatkos ei haittaa aineiston keräämistä.

– Katkos ei vaikuta millään tavalla. Vesa Hyyryläisellä on suora yhteys kameraan puhelimen kautta, hän ei tarvitse siihen palvelinta. Ja katkos ei haittaa senkään takia, että keräämme tietoja koko kesän ajalta esimerkiksi lintujen ruokatottumuksista, toteaa säätiön toiminnanjohtaja Juhani Koivu.

Hyyryläinen on Sääksisäätiön Kainuun työryhmään kuuluva biologi.

Suosittelemme