Hyppää sisältöön

Orpo istuvan puheenjohtajan haastamisesta: "En pidä moraalisesti ongelmallisena"

Sisäministeri Petteri Orpo haastaa kokoomuksen istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin. Hänen mukaansa päätös ei ollut helppo.

Petteri Orpo.
Sisäministeri Petteri Orpo kertoi medialle asettumisestaan ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Sisäministeri Petteri Orpo pitää kokoomuksen sisäistä tilannetta jännitteisenä eikä hän ole tyytyväinen kannatuskehitykseen. Asettuessaan ehdolle hän haastaa istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin.

–  En pidä haastamista moraalisesti ongelmallisena, Orpo sanoo tiedotustilaisuudessa..

– Kyllä se pohdinta lähtee siitä, mikä on puolueen tilanne.

Orpo perustelee ehdolle asettumistaan kokoomuksen edulla.

– Kokoomuksen kuuluisi olla vahvempi, sillä on edellytykset olla vahvempi. Vahvempi kokoomus olisi myös suomalaisten etu.

Sisältökysymyksiin palataan myöhemmin

Tiedotustilaisuudessa Orpo ei halunnut puhua sisältökysymyksistä tai lähteä tekemään vertailuja hänen ja Stubbin välillä. Orpo on pitämässä kampanjan virallisia avajaisia myöhemmin, jolloin sisältökysymyksiin Orpon mukaan palataan.

– Haluan esitellä omat näkemykseni siitä, miten kokoomusta kehitetään ja mihin Suomea pitäisi viedä. Sitä kautta varmaan erot tulevat esiin.

Päätös ehdolle asettumisesta ei ollut helppo.

– Eihän se, että lähtee pyrkimään minkä tahansa suuren puolueen johtoon ole mikään pieni päätös. Sitä täytyy harkita tarkkaan.

Epäilyjen siitä, löytyykö sisäministeristä ärhäkkyyttä ja päättäväisyyttä, Orpo arvelee johtuvan "leppoisasta olemuksesta". Sisäministerinä annetun työnäytteen Orpo toivoo puhuvan puolestaan.

– Ainakin viime vuosi toivottavasti todistaa tämän vääräksi. Johtajuutta on monentyyppistä, itse uskon moderniin johtajuuteen.

Toistaiseksi tarjolla kolme ehdokasta

Istuva puheenjohtaja Alexander Stubb aloitti oman kampanjansa tällä viikolla. Ennen Orpoa haastajaksi on ilmoittautunut tähän mennessä kansanedustaja Elina Lepomäki.

Eduskunnan varapuhemies Paula Risikko ilmoitti tuoreeltaan, ettei lähde puheenjohtajakisaan vaan tukee Orpoa.

Puheenjohtaja valitaan kesäkuussa Lappeenrannan puoluekokouksessa.

_* Päivitys klo 16:13, lisätty tieto Risikon tuesta Orpolle. _

Suosittelemme sinulle