Hyppää sisältöön

”Tappio hatuttaa huolella” – HJK:lla vähemmän vetoja kuin ”El Torolla”

Aleksi Ristola päätti PK-35 Vantaan pitkän maalittoman putken. Se oli kuitenkin laiha lohtu HJK:ta vastaan.

PK-35 Aleksi Ristola.
Aleksi Ristolaa ei PK-35 Vantaan hallinta lämmittänyt. Kuva: AOP
Matti Härkönen

PK-35 Vantaa katkaisi lauantaina lähes 500 minuutin maalittoman putkensa Veikkausliigassa ja hallitsi peliä Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Pisteisiin asti se ei kuitenkaan riittänyt, sillä HJK haki 2-1-voitolla täydet sarjapisteet Myyrmäen Jalkapallostadionilta.

Vantaalaisten ainoan maalin viimeisteli Yerai Vilaboan mainiosta keskityksestä härkämäinen laitahyökkääjä Aleksi Ristola. Osuma oli ”El Torolle” kauden kolmas, mutta pelin jälkeen päällimmäisenä Ristolan kasvoilta, eleistä ja puheista huokui jättimäinen pettymys.

- Riipaisee aika syvältä. Onhan tämä raskasta, kun pisteitä ei tule millään. Tappio ”hatuttaa” huolella, Ristola manaili. 

- Olimme pelissä hyvin mukana, mutta ei se ainakaan minua henkilökohtaisesti lämmitä, kun ei tule pisteen pistettä. Sillä ei paljon mitään tee.

PK oli ottelussa pelillisesti niskanpäällä ja vei laukaukset 13-5. Ristolalla oli ennen osumaansa pari maukasta paikkaa, mutta maalintekoyritykset menivät niukasti ohi maalin. Kaiken kaikkiaan Ristola laukoi pelissä kuusi kertaa.

- Pelin jälkeen ne käyttämättömät paikat jäivät kaivelemaan todella paljon. Minun olisi pitänyt olla niissä parissa paikassa kylmäpäisempi. Tässä pelissä tuli kuitenkin enemmän maalipaikkoja kuin olisi olettanut HJK:ta vastaan, Ristola arvioi.

- HJK taas sai avauspuoliskolla yhden paikan, ja toisella heillä ei ollut kuin nuo paikat, joista tuli maalit. Mutta tämä on raaka peli ja maalintekopeli.

PK:lla on kahdeksan pelin jälkeen kasassa viisi pistettä ja joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä.

- Onhan tässä pelejä vielä paljon jäljellä, mutta kyllä meidän pitää saada raavittua pisteitä, ettemme tipu ihan junasta. Ei tässä tietenkään silti mitään paniikkia ole, Ristola muistutti.

Suosittelemme sinulle