Hyppää sisältöön

Video: Mr. Lordi piirsi ensimmäisen monsterihahmon jo nelivuotiaana – näin hahmo syntyy paperille

Lordi-yhtyeen keulahahmo Mr. Lordi näyttää, kuinka tunnettu hahmo syntyy paperille.

Mr. Lordin piirtämä Lordi-piirros.
Tomi Putaansuu tunnetaan Lordi-yhtyeen keulakuvana, mutta musiikin lisäksi hän on tehnyt muun muassa sarjakuvia ja taidemaalauksia.
Risto Koskinen

Musiikin lisäksi Lordi-yhtye on tuttu useiden sarjakuva-albumien sivuilta. Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu on piirtänyt sarjakuvia lapsesta lähtien.

Putaansuu kertoo, että Lordi-hahmo syntyi jo ennen kuin yhtyeestä oli mitään tietoa. Hän luonnosteli ensimmäisen hahmon lapsena.

– Varmaan joskus 3-4-vuotiaana. Hauskaa oli, että yksi piirros oli ihan täysin tunnistettava Lordi-hahmo. Sillä oli oikeasti parrat, sarvet, kaikki. Tein sen varmaan joskus nelivuotiaana, Putaansuu muistelee.

Kaikki lähtee silmistä

– Mitä tahansa piirrän, niin teen ensin silmät ja otsan. Teen ensin lyijykynällä, mutta tussaaminen ei ole kyllä minun suosikkihommaa ollenkaan ja se on mukavampi jättää muille. Lordista on myös sarjakuvia, joita ei ole tussattu ollenkaan, Putaansuu kertoo.

Ehkä sitä on vaan niin saatanan laiska jätkä.

Tomi Putaansuu

Putaansuu harmittelee, että nykyään piirtämiseen ei jää enää aikaa.

– Aikaa ei riitä oikeastaan yhtään. Aina sitä tulee fiilis, että pitäisi tehdä, mutta nyt on joutunut kyllä ulkoistamaan piirtämisen sataprosenttisesti. Vaikka hinku olisi kova, niin aikataulut eivät loksahda kohdalleen. Vuosien varrella Lordi-hahmoille onkin ollut muita todella hyviä piirtäjiä kuten Petri Hiltunen, Mr. Kaarle ja Sami Kivelä.

Ajan lisäksi piirtämiselle pitää olla hyvä syy.

– En tee koskaan mitään, mille ei ole motiivia. Siksi ei tule piirreltyä niin sanotusti lonkalta. Tai ehkä sitä on vaan niin saatanan laiska jätkä, Putaansuu nauraa.

Suosittelemme sinulle