Hyppää sisältöön

Satamakaupungin seikkailijat ottivat Vellamon haltuun: "Kivointa oli majan rakentaminen"

Kotkalaiset koululaiset pääsivät tutustumaan ilmaisullisiin työpajoihin Pertsan ja Kilun hengessä. Väinö Riikkilän kirjoista oli poimittu teemoiksi muun muassa yrittämistä ja toveruutta. Kotka ottaa seikkailukirjojen kaksikosta paljon irti tänä vuonna.

Helilän koulun nuoret saivat tehtäväksi rakentaa pikamajan. Kuva: Juha Korhonen / Yle
Petri Niemi

Merikeskus Vellamon pihalla juttu lensi ja puhe sorisi, kun Dreamwall-nuorisotapahtuma oli käynnistymässä tiistaiaamuna.

Nuorille oli luvassa erilaisia työpajoja aarteen etsinnästä sanataiteeseen. Pertsa ja Kilu -kirjojen teemat olivat läsnä.

– Olemme poimineet Riikkilän kirjoista sisäistä yrittäjyyttä, eteenpäin pyrkimistä, toveruushenkeä ja tulevaisuuteen kurkottamista. Halutaan antaa pieniä maistiaisia ja eväitä elämään ilmaisullisten aineiden kautta, kuvaa teatterikuraattori Pia Lunkka pajojen antia.

Esimerkiksi aarteen etsinnässä luvassa oli kahdeksan rastia, joissa testattiin nuorilta Pertsa ja Kilu -tietoja sekä myös taitoja.

– Kivointa oli majan rakentaminen, sanoo Joonas Hokkanen Helilän koulusta.

Aarteen etsinnässä tarvittiin älypuhelinta ja siihen ladattavaa sovellusta.

Kirjailijan nimen tiesin, koska katsoimme Pertsa ja Kilu -elokuvan eilen koulussa ja nimi oli siinä.

Joonas Hokkanen

– Osa kysymyksistä tiedettiin. Kirjailijan nimen tiesin, koska katsoimme Pertsa ja Kilu -elokuvan eilen koulussa ja nimi oli siinä. Elokuva oli ihan hyvä, sanoo Hokkanen ja tunnustaa samalla katsovansa lähinnä nettivideoita tubettajilta.

Geokätköilyä ja saariseikkailuja

Kotka ottaa paljon irti kirjailija Väinö Riikkilän luomista Pertsa ja Kilu -kirjoista ja niiden maailmasta. Suunnitteilla on muun muassa karttoja vaikkapa turisteille.

– Ainakin geokätköilyä on luvassa Pertsa ja Kilu -hengessä ja kenties pientä saariseikkailuakin päiväleirien muodossa koko perheelle. Näistä herutellaan sitten hiukan tuonnempana, sanoo teatterikuraattori Pia Lunkka.

Kaupungin kulttuuriavustuksista osa jaetaan myös kotkalaisten kaupunkilaisten omien ideoiden jalostamiseen.

Suosittelemme sinulle