Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Puurakentamisen professori aloittaa syksyllä – Etelä-Pohjanmaan osaaminen tieteen käyttöön

Seinäjoelle on perustettu puurakentamisen professuuri. Uutena professorina aloittaa Katja Lähtinen. Hän liittyy Epanet-verkostoon ja tulee Vaasan yliopiston alaisuuteen. Lähtisen työ Seinäjoella alkaa ensi syyskuussa.

Kati Lähtinen vihkimässä Seinäjoen asuntomessujen Periskooppi-näkötornia.
Puurakentamisen tuleva professori Katja Lähtinen vihki tiistaina Seinäjoen asuntomessujen maamerkin, Periskooppi-näkötornin. Kuva: Pasi Takkunen/Yle
Anri Koski
Avaa Yle-sovelluksessa

Seinäjoella toimiva Epanet-verkosto täydentyy uudella puualan professuurilla. Puurakentamisen professoriksi on valittu Katja Lähtinen. Seinäjoella hän toimii Vaasan yliopiston alaisuudessa. Uusi työ käynnistyy ensi syyskuun alussa.

– Ala kiinnostaa ja Etelä-Pohjanmaa pitkine puualan perinteineen on erittäin hyvä paikka, sanoo Katja Lähtinen.

Uudella professorilla on hyvin käytännönläheiset tavoitteet.

– Pyrin omalla osaamisellani hyödyntämään kaikkea sitä osaamispotentiaalia ja tietotaitoa, jota täältä löytyy yritystoiminnasta, kunnista ja muualta.

– Kun täällä jo on hyvin paljon käytännön toimintaa, niin siinä on erittäin hyvät perusteet tehdä myös tiedettä, vakuuttaa Lähtinen. Hän työskentelee tällä hetkellä tutkijana Helsingin yliopiston maa- ja metsätieteellisessä tiedekunnassa.

Seinäjoella Epanet-verkostossa tekee töitä noin 90 tutkijaa ja liki 20 professoria eri yliopistojen alaisuudessa. Verkosto toimii valtion, maakunnan kaupunkien ja kuntien ja alueen yritysten erillisrahoituksella.

Suosittelemme