Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Katso Ylen homekoulukoneesta, onko teidän koulussanne ollut sisäilmaongelmia

Ylen homekoulukone kertoo, onko lähikoulussasi sisäilman laatuun liittyviä ongelmia ja miten niitä on hoidettu. Kone kertoo 800 eli noin kolmasosan Suomen koulun tilanteen.

Tekijät
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Katso Ylen homekoulukoneesta, onko sinun lähikoulussasi sisäilmaongelmia ja miten niitä on hoidettu.

Homekoulukoneen taustalla olevaan kyselyyn on vastannut noin kolmannes Suomen peruskouluista. Yli puolet Ylen kyselyyn vastanneista kouluista raportoi jostain sisäilmaongelmasta. Neljäsosa kouluista kertoi kosteus- ja homeongelmasta. Ongelmaa ei ole tässä laajuudessa aiemmin selvitetty.

Lue lisää kyselyn tuloksista.

Voit vaihtaa valittua koulua

Aineistossa mukana koulua.

Yle, Helsingin yliopisto ja Työterveyslaitos ryhtyivät kartoittamaan koulujen sisäilmaongelmia syksyllä 2015. Rehtorit ja kunnat voivat vastata kyselyyn edelleen OAJ:n ja Suomen Rehtorit ry:n kautta saamansa linkin kautta.

Kysely on lähetetty parilletuhannelle peruskoululle. Siihen vastasi yli 800 koulun puolesta joko rehtorit tai kuntien kiinteistöistöistä vastaavat ihmiset.

Kyselyn välittivät Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Suomen Rehtorit. Se lähetettiin marraskuussa 2015 sekä tammi- ja huhtikuussa 2016.

Työterveyslaitos on arvioinut aiemmin, että kosteus- ja homeongelmat voivat koskettaa jopa sataatuhatta peruskoululaista ja lukiolaista. Homekouluista on puhuttu vuosikausia. Kenelläkään ei silti ole ollut tarkkaa listausta tai karttaa siitä, missä ne sijaitsevat.

Suosittelemme