Hyppää sisältöön

Tältä näyttävät yhdeksän ehdotusta Arabian tehdaskorttelin tulevaisuudeksi – mikä on suosikkisi?

Arabian tehdaskorttelin kehittämiseksi etsitään ideoita kaksivaiheisella arkkitehtuurikilpailulla. Ensimmäisessä vaiheessa pyydettiin ehdotukset yhdeksältä suomalaiselta arkkitehtitoimistolta.

Arabiazza-niminen ehdotus Arabian tehdaskorttelin uudistamiseksi
"Arabiazza". Ehdotuksen mukaan Arabian korttelin kokonaisuus on nykyisellään suurimittakaavainen, kompleksinen ja osin jopa kaoottinen. Historialliset kerrostumat ovat kuitenkin oleellinen osa paikan identiteettiä. Kilpailutyössä kaupunkitilat jäsennetään uudelleen "uuden aktiivisen sydämen" eli kaupunkiaukion ympärille. Tavoitteena on selkeyttää ja luoda elävä kaupunki kaupungissa.
Katriina Kettunen

Kutsukilpailun ensimmäisen vaiheen ehdotukset Arabian tehdaskorttelin uudistamiseksi julkaistiin perjantaina. Ehdotukset eroavat paitsi ulkonäöltään, myös siinä, kuinka paljon olemassa olevia rakennuksia purettaisiin uudistusten tieltä.

Ehdotuksiin pääsee tutustumaan ja niitä voi kommentoida verkossa osoitteessa www.arabia135.fi (siirryt toiseen palveluun).

Kilpailutyöt ovat esillä myös lauantaina avautuvassa näyttelyssä Arabiakeskuksessa. Finalistit arkkitehtuurikilpailun tuomaristo valitsee yhdeksän ehdotuksen joukosta kesäkuussa.

Arkkitehtikilpailun järjestää korttelin kiinteistöt omistava eläkeyhtiö Varma.

– Alueelle voisi tulla asuntoja, toimistoja, liiketiloja ja palveluja. Lisäksi kortteliin voisi sopia tiloja, joissa taiteilijat, käsityöläiset, yrittäjät, yhteisöt ja alueen asukkaat voivat työskennellä ja kohdata, Varman rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo visioi tiedotteessa.

Arabiankadun ja Muotoilijankadun välissä sijaitsevan historiallisen tehdaskorttelin uudistaminen on suurimpia käynnissä olevia, jo valmiin korttelin kehityshankkeita Helsingissä.

Suosittelemme sinulle