Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Trump ja Putin suutelevat vilnalaisravintolan seinällä – video

Ravintolan omistajien mukaan Putinissa ja Trumpissa on paljon samaa: molemmilla on muun muassa liian suuri ego.

Ravintolan omistajan mukaan Trumpissa ja Putinissa on paljon samaa. Kuva: LT
Mikko Kuusisalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Vilnalaisen ravintolan seinään maalattu kuva suutelevista republikaanien todennäköisestä presidenttiehdokkaasta Donald Trumpista ja Venäjän presidentistä Vladimir Putinista on herättänyt huomiota sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa paitsi Liettuassa myös muualla maailmassa.

Liettuan pääkaupungin Vilnan esikaupungissa sijaitsevan Keule Ruke -ravintolan seinään tehdyn maalauksen tekijä on liettualainen taiteilija Mindaugas Bonanu.

– Meistä heissä kahdessa on paljon samaa. Heillä molemmilla on liian suuri ego ja on huvittavaa, että he tulevat hyvin toimeen, ravintolan omistaja Dominykas Ceckauskas sanoi The Baltic Times -lehdessä.

– Olemme jälleen kylmän sodan keskellä ja Yhdysvallat saattaa saada presidentin, joka haluaa olla ystävä Venäjän kanssa.

Maalaus muistuttaa kuuluisaa Berliinin muuriin maalattua graffittia, jossa Neuvostoliiton johtaja Leonid Brezhnev ja Itä-Saksan johtaja Erich Honecker suutelevat.

Ravintolan henkilökunta kertoi The Washington Post -lehdelle, että maalauksen tekijä "ennusti, että jos Yhdysvallat ja Venäjä koskaan muhinoivat keskenään, se tulee tapahtumaan Baltiassa – joko kielten tai tankkien kera".

Suosittelemme