Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

KooKoo hävisi käräjillä kiistan nousubonuksista – seuralle yli 75 000 euron lasku

Kiistassa on kyse bonuksista, joita pelaajat vaativat seuralta SM-liiganousun saavuttamisesta. Bonusten lisäksi KooKoo velvoitettiin maksamaan oikeudenkäyntikuluja yli 21 000 euroa.

Kookoon ja pelaajien välinen bonuskiista jatkuu käräjäoikeudessa
KooKoon entinen päävalmentaja Juha Juujärvi (edessä) on yksi bonusta oikeusteitse hakevista. Kuva: Juha Korhonen / Yle
Valtteri Kykkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut jääkiekkoseura KooKoon maksamaan entisille pelaajilleen ja yhdelle valmentajalle yhteensä 55 000 euron korvaukset niin sanotussa nousubonuskiistassa.

Entiselle valmentajalle Juha Juujärvelle tuomittiin maksettavaksi 10 000 euroa, viidelle pelaajalle jokaiselle 7 000 euroa ja kahdelle pelaajalle 5 000 euroa kummallekin. Lisäksi KooKoo velvoitettiin maksamaan kantajien oikeudenkäyntikulut, eli runsaat 21 500 euroa.

KooKoo voitti Mestiksen kauden 2013-14 päätteeksi. Päätös seuran nostamisesta SM-liigaan tehtiin kuitenkin vasta seuraavana syksynä. Pelaajilla oli sopimuksissaan maininta nousubonuksista, joita seura ei kuitenkaan halunnut maksaa, koska nousu ei tullut liigakarsintojen kautta.

KooKoo on toiminut osakeyhtiönä keväästä 2014 lähtien. Liikkeen luovutus yhdistykseltä osakeyhtiölle tapahtui toukokuun ensimmäisenä päivänä, ja kantajien työsopimukset olivat päättyneet edelisenä päivänä. Seura onkin perustellut maksuista kieltäytymistään sillä, että sopimukset oli tehty vanhan yhdistyksen eikä nykyisen osakeyhtiön kanssa. Pelaajayhdistys ja KooKoo yrittivat löytää kiistaan ratkaisua neuvottelemalla, mutta turhaan.

Oikeus katsoi, että pelaajat ja valmentaja olivat tehneet sen mitä heiltä edellytettiin liiganousun saavuttamiseksi. Näin ollen edellytykset bonusten maksamiselle ovat täyttyneet. Oikeus myös tulkitsi, että bonusten maksaminen kuuluu osakeyhtiölle eikä yhdistykselle, koska bonukset ovat erääntyneet vasta lokakuun alussa 2014.

KooKoo -osakeyhtiön asianajaja ei tuoreeltaan osannut arvioida, aikooko seura valittaa käräjäoikeuden ratkaisusta.

Suosittelemme