Hyppää sisältöön

Vuoden nuori yrittäjä on PaaPii Designin Anniina Isokangas – "Luonut pitkään laskussa olleelle alalle kannattavan yrityksen"

Värikkäistä kuoseistaan tutun PaaPii Designin Anniina Isokangas pokkasi Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon perjantai-iltana. Toiseksi valtakunnallisessa kilpailussa sijoittui Suomen Saneerauspalvelu Oy:n Sami Takkula ja kolmanneksi Biancaneve Oy:n Elina Loueranta.

Kuva: Petra Haavisto / Yle

PaaPii Designin tarina sai alkunsa, kun keramiikka- ja lasialan muotoilijan koulutuksen saanut Anniina Isokangas aloitti hetken mielijohteesta käsityöblogin. Myönteisen palautteen siivittämänä hän perusti yrityksensä vuonna 2011. Yrityksen päätuotteita ovat vaatetuskankaat. Lisäksi se valmistaa esimerkiksi paperituotteita ja pehmoleluja.

34-vuotias Isokangas vastaanotti Yksityisyrittäjäin Säätiön lahjoittamat 20 000 euroa Nuorten Yrittäjien Get Together -tapahtumassa Jyväskylässä perjantai-iltana.

– PaaPii Design osoittaa upeasti sen, että myös käsityöläisperinteeseen nojaava luovan alan yritys voi moderneja tietotyökaluja hyödyntäen menestyä maailmanmarkkinoilla, tuomaristo perustelee valintaa.

Sen mukaan Isokangas on taiteellisilla ansioillaan, onnistuneella verkostoitumisella sekä sosiaalisen median ja markkinoinnin ketterällä hyödyntämisellä luonut suhteellisen lyhyessä ajassa vientivetoiseen kasvuun perustuvan kannattavan yrityksen sellaisella toimialalla, joka on ollut Suomessa jo pitkään laskusuunnassa.

Valtakunnallinen kilpailu on Suomen Yrittäjien järjestämä. Toiseksi siinä sijoittui Suomen Saneerauspalvelu Oy:n Sami Takkula Vantaalta ja kolmanneksi Biancaneve Oy:n Elina Loueranta Tampereelta.

Suosittelemme sinulle