Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Soini raivostui Rinteen rasismipuheista – "Väite on pöyristyttävä ja perätön"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvosteli Kalevalle antamassaan haastattelussa perussuomalaisten rasismin vastaista toimintaa kaksinaamaiseksi.

Timo Soini
Timo Soini Kuva: Jarno Kuusinen / AOP
Annette Blencowe
Avaa Yle-sovelluksessa

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on kimmastunut SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen perussuomalaisiin kohdistamasta kritiikistä.

Rinne arvosteli Kalevalle antamassaan haastattelussa perussuomalaisten rasismin vastaista toimintaa kaksinaamaiseksi.

– Vaikka he julkisesti sanovat, etteivät hyväksy vihapuhetta, yksittäiset puheet maahanmuuttoon liittyvissä asioissa ovat aivan toista. Tässä ei voi välttyä siltä, että heillä näyttää olevan menossa ilmiö, jossa he julkisesti sanoutuvat irti rasismista, mutta siitä huolimatta äänet olisi kiva saada, Rinne totesi Kalevalle.

Soinin mielestä Rinne leimaa haastattelussa perussuomalaiset rasistien suojelijoiksi.

On varma, etten rupea tätä oppositiojohtaja Rinteen purkausta selittelemään parhain päin, vaan kerron totuuden.

Timo Soini

– Rinne siis tarkoittaa, että perussuomalaisia viime eduskuntavaaleissa äänestäneet 524 000 suomalaista äänestivät rasistien suojelijoita. Väite on pöyristyttävä ja perätön, Soini kirjoittaa tänään sunnuntaina tiedotusvälineille lähettämässään lausunnossa.

Soinin mielestä suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan sanomiset loukkaavat satojatuhansia suomalaisia äänestäjiä.

– Rasistileimakirveen heiluttaminen ei maamme punavihreille ole uutta, mutta suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan ja galluplemmikin suusta se on vakavaa puhetta, joka loukkaa satojatuhansia suomalaisia äänestäjiä. Perussuomalaiset eivät tätä hyväksy, Soini jatkaa.

Soini huomauttaa olevansa ulkoministerinä osaltaan vastuussa Suomen linjasta ja kuvasta ulkomailla.

– On varma, etten rupea tätä oppositiojohtaja Rinteen purkausta selittelemään parhain päin, vaan kerron totuuden. Valhekuvan luominen isänmaasta on selkärangatonta.

Soini otti Rinteen puheisiin kantaa myös ploki-blogissaan.

Suosittelemme sinulle