Hyppää sisältöön

Prinssi Oscarkin saa viisi kummia: kolme kuninkaallista ja vanhempiensa kaksi serkkua

Ruotsin pikkuprinssi Oscar kastetaan huomenna perjantaina.

Kruununprinsessa Victoria ja kuopus prinssi Oscar.
Kruununprinsessa Victoria ja kuopus prinssi Oscar. Kuva: Kate Gabor / Ruotsin kuningashuone
Paula Tapiola

Prinssi Oscar saa sisarensa Estellen tapaan viisi kummia: kolme kuninkaallista ja kaksi  vanhempiensa serkkua.

Pikkuprinssi kastetaan huomenna perjantaina. Paikkana on kuninkaanlinnan vieressä sijaitseva Slottskyrkan Tukholman vanhassa kaupungissa.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat valinneet kuopuksensa kummeiksi Tanskan kruununprinssin Frederikin, Norjan kruununprinsessan Mette-Maritin ja Victorian sisaren, prinsessa Madeleinen.

Samat sävelet kuin Estellen kummeissa

Valinnat noudattelevat Estellen kummeja. Hehän ovat Tanskan kruununprinsessa Mary, Norjan kruununprinssi Haakon ja Victorian veli, prinssi Carl Philip. Pohjoismaisten kuningasperheiden suhteet ovat tiiviitä.

Lisäksi Oscar saa kummeikseen vanhempiensa kaksi serkkua: Victorian serkun Oscar Magnusonin, joka on Kaarle XVI Kustaan sisarenpoika, ja Danielin serkun Hans Åströmin.

– He olisivat voineet valita ystäviä, mutta he valitsivat serkkuja. Se johtuu varmaan siitä, että he haluavat pitää perheen lähellään. Kuninkaalliset kummit on valittu, jotta prinssi saa laajan verkoston, arvioi Svensk Damtidning -lehden toimittaja Liv Sander Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Estellen kaksi muuta kummia ovat prinssi Danielin sisko Anna Westling Söderblom ja Hollannin kuningas Willem-Alexander.

Suosittelemme sinulle