Kelluvaa terassisaarta rakennettiin Raumalla ja Turussa ja se viimeisteltiin Dubaissa. Rakentamisesta on vastannut turkulainen Admares Oy.
– Vaikuttavan näköinen se on. Kauempaa se näyttää pieneltä saarekkeelta, mutta vasta paikan päällä huomaa, kuinka iso se todella on, Dubaissa asuva suomalaisen kauppakamarin edustaja, yrittäjä Jaana Räsänen-Pentti kuvailee.
Arabialainen ja suomalainen kohtaavat
Pilvenpiirtäjä Burj Al Arab rakennettiin 17 vuotta sitten. Se on viiden tähden luksushotelli, jossa kulta kimaltaa.
Terassin myötä kohtaavat arabimaiden ja Pohjoismaiden kulttuurit arkkitehtuurit.
– Mielestäni skandinaavisen, jopa suomalaisen näköinen liitännäinen sopii erittäin hyvin Burj Al Arabin ulkomuotoon, Räsänen-Penttilä sanoo.
Kelluva saari on ylittänyt uutiskynnyksen Dubaissa reippaasti. Itsestään selvää se ei ole, sillä Dubaissa rakennetaan paljon ja prameasti.
– Aika näkyvästi saari on ollut esillä, on voitu tuntea ylpeyttä olla suomalaisen insinööritaidon edustajana täällä.
Korkealla teknologialla kysyntää
Vuoden 2020 maailmannäyttelyn isäntäkaupungissa avattiin äskettäin muun muassa 3D-tulostetuksella toteutettu rakennus. Burj Al Arab on kuusi viime vuotta ollut maailman korkeimman rakennuksen, 828 metriin nousevan Burj Khalifan varjossa.
Paikallisjohtaja, sheikki Mohammed on paikallisen median mukaan kertonut pitävänsä korkean teknologian osaamista ja innovaatioita jopa Dubain tulevaisuuden kulmakivenä. Media pitää tästä esimerkkinä suomalaisuutta ja uutta kelluvaa saarta.