Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kesko kartoitti ruokakauppojen myymistä Venäjällä – Lehti: Useimmat tappiollisia

Useimmat Keskon venäläiset ruokakaupat pyörivät tappiolla, kirjoittaa pietarilaislehti. Kesko myöntää kartoittaneensa myyntimahdollisuuksia, mutta neuvotteluihin tämä ei ole johtanut.

Tiina Länkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kesko on pohtinut ruokakauppojensa myymistä Venäjällä. Asian toi päivänvaloon Delovoi Peterburg -talouslehti. Kesko julkaisi uutisen kantauduttua tiedotteen, jossa vahvisti myyntiaikeet:

– Keskon edustajat Venäjällä ovat kartoittaneet myös päivittäistavarakaupan liiketoiminnan myyntiä, mutta kartoitus ei ole johtanut neuvotteluihin.

Aiemmin Kesko päätti vetäytyä Venäjän urheiluvälinekaupasta.

K-ruoka-kauppoja on yhteensä yhdeksän Pietarin alueella. Delovoi Peterburgin tietojen mukaan hypermarketeista seitsemän olisi tappiollisia – liiketoiminnan liikevaihto kyllä kasvoi viime vuonna, mutta se johtui neljän uuden myymälän avaamisesta.

Talouslehti antaisi kauppahinnan haarukaksi 1,2–1,5 miljardia ruplaa ilman kiinteistöjä ja mahdollisia velkoja. Euroissa se olisi noin 16–20 miljoonaa.

Pietarissa K-ruoka on pieni toimija verrattuna markkinaa halllitseviin Lenta- ja Okei-hypermarketteihin. S-ryhmän Prisma on venäläismetropolissa K-ruoka-ketjun kokoluokkaa.

Suosittelemme sinulle